Čo urobiť na začiatku vzťahu, aby sa stal tým pravým?

Každý vzťah začína ako ten pravý. Vždy máte motýle v bruchu, skvelú náladu a plno plánov na spoločný život. Nie vždy však tento pocit vydrží naozaj nastálo. Čo preto robiť alebo nerobiť, aby ste zvýšili svoj šance, že trafíte do čierneho?

07.08.2020 16:00
láska, partneri Foto:
Hovorí sa, že láska je vecou srdca a nie rozumu. No veľa zohrá aj intuícia.
debata

Od začiatku autentický

Je prirodzené, že chceme vyzerať dobre. Možno aj lepšie ako obvykle, pretože pred niekým, na kom nám záleží chceme prezentovať najlepšiu verziu seba samého. Aj tu však treba byť autentický. To znamená, že môžete partnera očariť umelými nechtami, no nie pretvárkou. Carmelia Ray, odborníčka na vzťahy ale radí: „Rozhodne sa nesnažte na neho zapôsobiť spôsobom, že sa budete štylizovať ako vhodná partnerka do jeho predstáv.“ Teda v prípade, že to tak skutočne nie je. Pretože čoskoro vás prestane hrať divadlo 24 hodín denne 7 dní v týždni a predstavy o dokonalom vzťahu sú zrazu preč.“

Nesnažte sa kvôli partnerovi zmeniť

Možno máte aj niekoľko zlozvykov, ktoré partnerovi prekážajú. Ak sa chcete stať lepšou a zbaviť sa ich, skoncovať napríklad s fajčením, urobte to. Ale nemeňte sa preto, že niekoho chcete. Carmelia Ray totiž upozorňuje, že ak veci zo svojho života odstránite kvôli niekomu, okamžite sa stáva podvedome vinníkom vašej nepohody. To vedie k tomu, že zrazu už nebude tak skvelý, alebo ho budete klamať a správať sa inak poza jeho chrbát. Ani jedno nepraje skvelému vzťahu. Nájdite zdroj sily v sebe, alebo sa nemeňte. Navyše ak partnerovi ukážete na začiatku, že sa chcete zmeniť kvôli nemu, môže byť prekvapený, ak zistí, že to bola len forma.

Počúvajte intuíciu

Hovorí sa, že láska je vecou srdca a nie rozumu. No veľa zohrá aj intuícia. Riaďte sa ňou. Carmelia Ray naznačuje, že sa v začiatkoch vzťahu netreba nechať oklamať ružovými okuliarmi. Pokojne si ich pár dní doprajte, ale potom použite intuícii na to, aby ste sa vžili do budúcnosti. Dokáže vám napovedať sama. Naučte sa svoju intuíciu používať od začiatku, nie až vo chvíli, keď je zle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #romantika #zamilovanie

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...