5 viet, ktoré patria ku skutočnému priateľstvu! Hovoríte ich aj vy?

Empatia, podpora, ale aj vyjadrenie iného názoru! To všetko by sa vo vašom vzťahu s kamarátkou malo nájsť.

03.08.2020 11:30
kamarátky, žena, ženy, plač, smútok, priateľstvo Foto:
Ste tu jedna pre druhú?
debata

Veľmi sa s tebou teším

Od kamarátky očakávate podporu – ak sa niečo nevydatí, súcití s vami, poľutuje vás. Rovnako však potrebujete niekoho, kto sa teší z vašich úspechov – úprimne, bez závisti či pocitu nespravodlivosti. A svoju radosť smerom k vám dokáže aj prejaviť.

Chápem ťa

Občas sa stane, že potrebujete len vypočuť. Nechcete rady, odhováranie… Túžite len potom, byť vypočutá. Ide o istý druh psychohygieny, ktorý z času na čas potrebuje každý. Preto vám dobre padne, ak si k vám ktosi sadne a ticho počúva, potom povie: „Chápem ťa“. Cítite v tom človeku podporu a to je upokojujúce.

Ja to vidím inak

Ani najlepšie kamarátky nemajú vždy rovnaký názor, občas môže prísť aj hádka. Ak si dokážete jedna druhej povedať – ja to vidím inak a opačný názor akceptovať, vaše kamarátstvo vydrží. Môžete jedna druhej otvoriť iné obzory, vďaka diskusii sa môžete dozvedieť veci, nad ktorými by ste sama nerozmýšľala.

Prepáč, je to moja chyba

Urobili ste chybu, ste len človek… Dokážete si ju priznať? Komu inému by ste mali vedieť povedať prepáč, než vašej dobrej kamarátke. Možno si na odpustenie budete musieť chvíľu počkať, ale s ospravedlnením neotáľajte, aby naň už nebolo neskoro.

Už som ti odpustila

Zranila vás. Nie úmysle, ale aj tak vás to bolelo. Potrebovali ste čas, než ste si v hlave ujasnili, prečo to urobila. Vypočuli ste si jej ospravedlnenie a ste ochotná ísť ďalej. Aj veta: „Už je to preč, odpustila som ti“ ku skutočnému priateľstvu patrí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľstvo #kamarátky #harmónia

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...