Chudnutie s rozkošou! Sexuálne pozície, pri ktorých spálite najviac kalórií

Spojte príjemné s užitočným. Milovať sa totiž môžete aj tak, že pri tom chudnete. Stačí nastaviť tie správne pozície. Rozkoš bude intenzívna, milovanie plnohodnotné, no vo výsledku si vylepšíte nielen náladu, ale aj telo.

18.07.2020 15:45
Spaľujúca vášeň a manželstvo? Foto:
Viete, ktoré sexuálne pozície môžu pre vás urobiť dobrú službu aj v rámci chudnutia?
debata

Prečo sex nevyužiť dvakrát?

Milovanie sa môže stať vašim najkrajším športom. Predstavuje priemerne 30 minútovú aktivitu a je len na vás, ako tento čas využijete. Môžete si ho doslova a do písmena odležať na chrbte. Ale to už asi tušíte, že bude mať len minimálny dopad na pálenie kalórií. Na druhej strane si môžete spraviť z polhodiny plnohodnotný intenzívny tréning zakončený orgazmom.

Najviac spaľujete v drepe

Štúdie vychádzajúce z aktivity mnohých žien ukázali, že najviac budete páliť tuky pri drepe. Čo je logické, keďže stehenné svaly patria k najväčším na tele a preto ich aktivita spaľuje aj najviac energie. Polhodina intenzívneho drepovania vás môže stáť až 244 kalórií a to už sa dá prirovnať k behu v ľahkom tempe. Či je však príjemnejšie behať ulicami, alebo drepovať na partnerovi, si už odpoviete sami. Preto ak zapojíte do milovania drepy, výrazne tým zvýšite podiel spálených kalórií. Jazdecká pozícia je preto absolútnou jednotkou.

Obrátená jazdkyňa

Dvojkou je obrátená jazdecká pozícia. Ste síce hore, ale už na partnerovi nedrepujete, ale prakticky robíte twerking na mužskom prirodzení. V tejto pozícii pálite len o niečo menej kalórií ako pri klasickej jazdeckej polohe. Preto si ju pokojne môžete dopriať s vedomím, že dokážete spáliť aj nejaký ten zákusok po obede.

Postojačky

Skvelá pozícia aj na letné výlety do prírody. Pritom priemerná žena počas nej spáli asi 165 kalórií za 30 minút. Dôvod je ten, že v pozícii síce stojíte, ale pracujú vaše vnútorné svaly, zapájate brucho, nohy a vychádzate partnerovi v ústrety. Rovnako sa zapierate rukami, aby vás pri prudšom sexe nezhodil dopredu. Je to veľmi príjemná aj energeticky náročnejšia pozícia.

Pozície, ktoré si nechajte po tréningu

Ak ste sa práve vrátili z telocvične a máte dosť spálených kalórií, tak vtedy sa pokojne môžete oddať aj milovaniu v pozícii misionára a lyžičky. V týchto pozíciách pálite len o niečo viac kalórií ako pri pokojnom ležaní na gauči. Zapotí sa však váš partner. Sú to polohy aj pre prípady, ak trpíte svalovicou. Zapojíte pri nich najmenší počet svalov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #chudnutie #kalórie #technika #pozícia

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...