Ktoré bylinky povzbudia u žien chuť na sex? Toto sú zázraky z prírody

Menštruačný cyklus, klimaktérium, nadmerný stres. Aj tieto faktory môžu ovplyvniť sexuálnu túžbu u žien, bez ktorej sa stráca chuť na intímne chvíle. Ktoré rastliny dokážu poštekliť libido nežnejšej polovičky ľudstva?

16.07.2020 15:40
ginko Foto:
Ginko dvojlaločné sa takisto zaraďuje medzi prírodné afrodiziaká, ktoré podporujú ženské libido.
debata (2)

Ženská pilulka plodnosti

Maca peruánska. Rastlina, ktorá sa právom pýši povzbudzujúcimi účinkami a dráždivosťou pohlavných orgánov. Podľa niektorých štúdií má spomínaná bylina potenciál liečiť sexuálnu dysfunkciu, ktorá je vyvolaná u žien antidepresívami alebo menopauzou.

Maca, alebo tiež žerucha peruánska pomáha udržiavať v dobrej kondícii svaly, zvyšuje energiu, ale pochváliť sa môže aj priaznivými účinkami na ľudskú pokožku. Tónuje pleť a povzbudzuje rast vlasov. Za takmer zázračnými účinkami tejto rastliny stojí jej zloženie.

Maca sa chváli vysokým obsahom zdravých tukov, medzi ktoré patria kyselina olejová a linoleová. Okrem toho je zdrojom bioaktívnych látok, a to saponínov a aromatických olejov. Obsahuje vitamíny A, C, D a rovnako vitamíny B1, riboflavín a B12. Minerálne látky sú zastúpené vápnikom, draslíkom, železom a zinkom.

Ginko biloba

Používa sa tradične na zlepšenie kognitívnych funkcií, najmä sústredenia a pamäti. Uplatnenie si nájde aj pri liečbe studených rúk. Ginko dvojlaločné sa takisto zaraďuje medzi prírodné afrodiziaká, ktoré podporujú ženské libido. Základnou účinnou látkou tejto rastliny sú takzvané ginkolidy. Ide o špecifické látky, ktoré sa zameriavajú na povzbudzovanie kardiovaskulárneho a nervového systému. Podieľajú sa najmä na prekrvení mozgu, rúk či intímnych partií tela.

Ženy môžu oceniť aj silné antioxidačné účinky ginka, za ktorými stojí vysoký obsah flavonoidov. Tie zlepšujú elasticitu ciev, bránia zápalom v ľudskom tele a preventívne pôsobia proti srdcovým ochoreniam. Ginko biloba je bohaté najmä na vitamíny A a C. Prvý spomínaný vitamín chráni zrak a zlepšuje stav pokožky. Vitamín C podporuje imunitný systém a likviduje infekcie.

Kotvičník zemný

Poznáme ho aj ako tribulus terrestris. Pochvaľuje si ho najmä mužské pohlavie, pretože ho používa na rast svalov, potláčanie únavy a na zlepšenie libida. Nejde však výlučne len o pánsku záležitosť. Podľa nedávnej štúdie postačilo v boji proti poruchám sexuálneho záujmu a na povzbudenie vzrušenia žien iba 7,5 mg extraktu z kotvičníka. Účastníci výskumu, ktorí užívali uvedené množstvo tribulusu zažívali po štyroch týždňoch zvýšenie sexuálnej túžby a zlepšenie uspokojenia pri milovaní u žien.

Šafran

Podobné blahodarné účinky na organizmus má aj korenie šafran. Úspech zožalo najmä pri poruchách libida, ktoré boli spôsobené užívaním antidepresív. Šafran obsahuje vysoké množstvo vitamínu B2. Používa sa na celkové prekrvenie organizmu, liečbu neplodnosti, zlepšenie trávenia, ale tiež pri bolestiach hlavy, menštruačných problémov a srdcovej slabosti.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #žena #libido #bylinky #sexuálna túžba

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...