Sex namiesto cvičenia? Viete, v ktorej polohe spálite najviac kalórií?

Niekto nedá dopustiť na fitness-centrum či obľúbené štúdio jogy. O to viac, ak posledné tri mesiace strávil v karanténe. Ale našli sa aj takí, ktorí si voľný čas užívali inými "fyzickými" aktivitami.

11.06.2020 09:00
láska, vzťah, milovanie Foto:
Aj jednotlivé pozície pri milovaní dokážu spáliť kalórie.
debata (4)

Áno, na mysli máme tie sexuálne. Hoci pandémia koronavírusu priniesla veľa stresu, konfliktov vo vzťahoch či otupenie vášne pre neustále spoločné chvíle, našli sa aj také páry, ktoré si blízkosť užívali naplno.

Možno aj pre nich potom vznikol len nedávno materiál na portáli Dailymail.co.uk, ktorý sa zaoberal intenzitou a tréningovým potenciálom sexuálnych aktivít ako takých. Z neho vyplynulo, že pri vášnivom milovaní dokážeme v niektorých polohách spaľovať kalórie podobným spôsobom akoby sme to robili na stacionárnom bicykli či pri zdvihaní činiek vo fitku.

Každá sexuálna poloha má pri určitom časovom intervale vykonávania svoj benefit v rámci spaľovania kalórií. Podľa britského portálu však v prípade dám platí, že ak chcú spáliť kalórií čo najviac, mali by to skúsiť s polohou v drepe.

Reč je o sexuálnej gymnastike, v rámci ktorej muž leží na chrbáte a jeho partnerka je na ňom. Namiesto pohodlnejšieho sedenia a opierania sa o jeho stehná, však pri drepovaní platí to, že žena je v podrepe a zapája svoje nohy, stehná a zadoček do pohybu pri sexuálnej aktivite.

Takto dokáže dáma spáliť zhruba 190 kalórií za niekoľko minút sexuálnej aktivity, ak pridá na intenzite môže tak navýšiť svoj „výkon“ až na 230 kalórií. V prípade mužov je táto poloha vlastne oddychovou a neprináša im veľké číslo v prípade spálených kalórií.

Drsnejšie pohlavie naopak urobí najviac pre svoju kondíciu a tréning, ak zvolia pozíciu milovania v jemnom podrepe zhora, pozíciu postojačky alebo obľúbenú pozíciu zozadu štvornožky. Takto sa dostávajú až k „200 kalóriám za milovania“.

U žien potom odborníci tiež odporúčajú napríklad sexuálnu aktivitu v stoji či napríklad doslova gymnastický výkon v rámci polohy, keď je žena na lopatkách s nohami zdvihnutými nahor a partner stojí nad ňou zhora v jemnom podrepe.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #kalórie #sexuálna poloha

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....