Ešte to chvíľu vydržte! Prečo je občas lepšie zostať single?

Zamilovať sa a odštartovať nový vzťah znie pre väčšinu z nás krásne. Napriek tomu je niekedy výhodou zostať istý čas po rozchode single a nie okamžite skákať do vzťahu.

19.05.2020 17:00
žena, smútok, zúfalstvo Foto:
Prečo chcete byť opäť vo vzťahu? Viete to?
debata (1)

Tu sú znaky, že je fajn ešte si vychutnať status single:

1. Cítite sociálny tlak

„Tak čo, máš konečne niekoho?“ Stále vás niekto tlačí do spoznávania nových ľudí a do randenia. A hoci sa vám nijako zvlášť nechce, tento tlak je pre vás nepríjemný a tak sa púšťate do randenia. Takéto otázky či iné narážky na fakt, že ste single, by vás za žiadnych okolností nemali dostať pod tlak! Nepríjemné komentáre z vášho okolia si nevšímajte, alebo si pripravte nejakú štipľavú odpoveď.

2. Nechcete byť sama

Je vám samej otupne, pretože nie ste zvyknutá byť single. A tak hľadáte niekoho doslova za každú cenu. Je vám jedno, či to bude láska na mesiac či rok – skrátka, nech máte pri sebe aspoň nejakého muža. Naozaj si myslíte, že tento prístup vás spasí? Nie, len sa zamotáte do nezmyselného vzťahu, z ktorého bude možno ťažké len tak odísť. Naučte sa byť sama, spoznajte, čo chcete aj to, čo už nie. Partnera si hľadajte až potom.

3. Túžite po uistení, že…

Každý pochybujeme… O tom, či vyzeráme dobre, či sme dostatočne šikovní, úspešní, obľúbení… V partnerovi mnohí majú oporu, láska človeku dodáva sebavedomie aj krídla pustiť sa do uskutočňovania svojich snov. Nový muž sám o sebe však nie je nijakou istotou – obavy o nás samých nezmiznú len preto, že sme konečne s niekým vo vzťahu. Sebavedomie si musíme budovať krok po kroku – nemôžeme sa ho napiť z pohára v okamihu, keď stretneme nového muža.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #single #partner #harmónia

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...