Ako si spríjemniť intímne chvíle v domácej izolácii?

Rozprúdi krv, posilní imunitný systém a zlepší náladu. Milovanie je skvelým spôsobom ako si skrátiť nekonečné dni strávené medzi štyrmi stenami z dôvodu výskytu koronavírusu na celom svete.

07.05.2020 17:22
špargľa, zelenina, výživa Foto:
Zvýšte si libido počas krízy afrodiziakami.
debata

Špargľa rozveselí obidve pohlavia

Afrodiziaká patria od pradávna k stimulátorom libida. Sexuálne vzrušenie podporuje pohyb na čerstvom vzduchu, šport a striedme stravovanie. Vo chvíľach, ak sú športové aktivity obmedzené, prichádzajú na rad spoločne strávené intímne chvíle. Spríjemniť ich môžu chutné a jednoduché pokrmy. Jedným z nich je nepochybne špargľa, ktorá vyvoláva žiadostivosť u obidvoch pohlaví. Obľubovali ju v 19. storočí najmä Francúzi. Špargľa sa podávala ženíchom, aby sa zvýšila ich chuť na spoločné radovánky s nevestou. K účinným látkam tejto dobroty zaraďujeme predovšetkým histamín, ktorý je potrebný na dosiahnutie orgazmu u obidvoch pohlaví.

Avokádo označovalo genitálie

Aztékovia nazývali avokádo slovom „ahuacuati“, čo v preklade znamená semenník. Toto označenie sa avokádu pripisovalo preto, že vyrastal v pároch na strome a pripomínalo mužské pohlavné orgány. Spomínané tropické ovocie obsahuje celý rád vitamínov, minerálnych látok a najmä omega-3 mastné kyseliny. Tie patria do skupiny takzvaných zdravých tukov, podporujú mozog, srdce a cievny systém. Zdravý cievny systém pomáha pri problémoch s impotenciou a zníženou chuťou na sex.

Tmavá maškrta lásky

Čokoláda je považovaná za kráľa prírodných afrodiziák. Obsahuje zlúčeninu fenyletylamín, ktorý sa označuje ako chemický „milostný“ prvok. Vďaka svoju nevšednému pôsobeniu uvoľňuje dopamín v centrách v mozgu a tým sa stará o lepšiu náladu. Dopamín je hormón, takzvaný nervový prenášač vzruchov. Uvoľňuje zábrany a pomáha obidvom pohlaviam pri navodzovaní intímnych chvíľ. Horká čokoláda sa chváli obsahom stoviek chemických látok. Okrem vitamínov A, B a C sa pýši minerálnymi látkami ako sú vápnik, horčík, fosfor, draslík, zinok a železo. Stimulujúce účinky na ľudské telo majú najmä prírodné alkaloidy teobromín a kofeín.

Pomôže i cesnak?

I keď sa na prvý pohľad môže zdať, že cesnak ľudí od seba skôr odpudzuje, opak je pravdou. Silný zápach cesnaku má na svedomí alicín, ktorý zvyšuje prietok krvi u obidvoch pohlaví, a to platí aj o pohlavných orgánoch. K menej voňavým potravinám patria aj ustrice a spolu so šampanským sa považujú za najlepšie afrodiziaká vôbec. Sexuálne vzrušenie pomáhajú stimulovať v ustriciach obsiahnuté proteíny, vitamíny B1 a B2, minerálne látky vrátane jódu, ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie hormonálneho systému.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #intimity #libido #milovanie #cesnak #afrodiziakum #avokádo #špargľa #ustrice #koronakríza

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...