Zobuďte sa! Láska nemusí byť ani dokonalá, ani večná

Pokiaľ ide o lásku, občas sme tak trochu naivné. Premýšľame o ideálnom partnerovi, v snoch všetko klape tak, ako sme si to vysnívali.

02.05.2020 08:00
manželia, láska, objatie, radosť Foto:
Veríte v perfektný vzťah? Máte taký?
debata

Pozor! Nedržme sa zubami nechtami klamstiev či mýtov, ktoré súvisia s láskou! Život býva občas pestrejší. Aj celkom obyčajná láska môže byť krásna. Preto na zaužívané pravdy zabudnite a žije lásku tu a teraz, podľa seba.

Všetko musí byť od začiatku perfektné

Úprimne povedané, ktorý vzťah je perfektný? Ak napreduje príliš rýchlo, dostaneme strach. Ak sa vpred posúvame pomaly, opäť váhame… Od začiatku všetko nemusí „frčať“ ako podľa poučky. Dvojica sa spolu posúva vpred svojím tempom. Je to pomalý proces, ktorý si vyžaduje čas. Učíme sa milovať, rešpektovať jeden druhého, robíme kompromisy… Jeden pár to zvládne skôr, iný neskôr. Počítajte s tým, že aj začiatok vzťahu občas sprevádzajú zakopnutia.

Partner urobí môj život dokonalým

Nebolo by lepšie, keby bol váš vlastný život skvelý ešte skôr, než ste spoznali partnera? Iste, môžete mať pocit, že vám chýba láska, ale očakávať, že prítomnosťou muža sa vo vašom živote všetko zmení okamžite k lepšiemu, je hlúposť. Po veľkých očakávaniach prichádzajú veľké sklamania. Za vlastné šťastie sme zodpovedné len my – či sa nám to páči alebo nie.

Pravá láska trvá večne

Je to naozaj pekná myšlienka, ale aj pravá a hlboká láska môže časom dostať trhliny. Ak sa o ňu nestaráme a berieme ju ako samozrejmosť, vyprchá. Je na mieste oživovať vo vzťahu vášeň, prekvapovať sa, prejavovať si lásku, obdiv, úctu… Súčasťou každého vzťahu sú isté fázy – jedna je lepšia, druhá horšia… Zmeny patria k životu a udržiavajú ho v pohybe. Ak aj o lásku prídeme, neznamená to, že sme odsúdené zostať naveky samé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #Dôvera #partner #rešpekt

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...