Pár dobrých dôvodov, prečo mal váš rozchod zmysel

Otázku "Prečo?" máte stále na perách. Rozchod bol bolestivý a vy cítite prázdnotu v srdci.

26.02.2020 17:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Ako sa z rozchodu poučiť?
debata

Nebojte sa… Po pár týždňoch či mesiacoch zistíte, že rozchod vás niečo naučil, dokonca vášmu životu dal čosi podstatné.

Pocítite viac vďačnosti

Ak si prejdete ťažkým rozchodom, ktorý je plný sĺz a trápenia, budete si ďalší vzťah a krásne obdobie užívať oveľa viac. Aj maličkosti, ktoré prídu a prinesú vám radosť, začnete vnímať s väčšou intenzitou. Spomeniete si na náročné obdobie aj na to, ako zle ste sa cítili. A zrazu nad vaším životom svieti slnko a vy sa cítite krásne.

Budete silnejšia

Možno ste do vzťahu, ktorý sa rozpadol, vstupovali s naivnou predstavou. Život prináša aj nepríjemné prekvapenie, ktoré človek musí uniesť. Nie nadarmo sa hovorí, čo človeka nezabije, to ho posilní. V otázkach lásky to platí dvojnásobne. Nie, nejde o to, aby ste v ďalšom vzťahu okamžite počítali s tým najhorším, ale viete, že ak by čosi také nastalo, nezlomí vás to. Prežili ste jeden ťažký rozchod, prežijete aj ďalší. „Otrasiete sa“ a život pôjde normálne ďalej.

Naučíte sa trpezlivosti

Trpezlivosť je cnosť, ktorej sa postupne učíme. Po rozchode budete sama, možno sa občas pristihnete pri tom, že sa cítite osamelá. Túžite po vzťahu stoj čo stoj… Ale aj preklenutie takéhoto obdobia vás naučí dôležitú a pre ďalší život podstatnú vec – na dobré veci v živote sa oplatí počkať. A oni prídu, zvyčajne v momente, kedy ich najmenej čakáte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #zlomené srdce

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...