Randenie si žiada peniaze! Nie všetci, ktorí sú single, sú ochotní platiť

Ak sa povie láska, zrejme sa vám pri nej automaticky nevybaví slovo peniaze.

07.02.2020 11:00
žena, peniaze, práca, eurá Foto:
Peniaze či láska?
debata

Ako spolu súvisia láska a peniaze? Na túto tému sa zamerala štúdia, pod ktorú je podpísaná americká zoznamka Match.

Ak sa povie láska, zrejme sa vám pri nej automaticky nevybaví slovo peniaze. Ale predsa len, financie s láskou, či aspoň s randením, určite súvisia. To, aký bude mať dopad randenie na náš bankový účet zaujíma prekvapivo veľa potencionálnych zaľúbencov. Zo spomínanej americkej štúdie vyplýva, že 1/3 opýtaných sa randeniu vyhýba práve kvôli neblahému dopadu na ich bankový účet.

Obavy v nich vyvoláva predstava pravidelných návštev kina, reštaurácií či dovoleniek a predĺžených víkendov. Tieto obavy sú pre nich také podstatné, že sú ochotní vzdať sa randenia v mene budovania svojich finančných istôt.

Okrem toho 20 percent opýtaných uviedlo, že skôr, než sa seriózne pustia do randenia, si chcú vybudovať isté finančné zabezpečenie. 23 percent opýtaných uviedlo, že chce mať najskôr dobre rozbehnutú kariéru, randenie príde na rad až po tom. Single ľudia v prieskume uviedli, že im nejde o konkrétne sumy, ktoré by ich randenie stálo, ale skôr o svoju celkovú finančnú situáciu.

Autori štúdie tento prístup k budovaniu vzťahu nazývajú termínom „pomalá láska“ – single ľudia majú pocit, že najskôr sa musia na lásku či vzťah pripraviť a táto príprava zahŕňa aj financie. Podľa OECD je pre mladých ľudí čoraz ťažšie udržať si istú životnú úroveň – preto je ich váhanie v tejto oblasti celkom prirodzené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #rande #financie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....