Na tieto tri vety v súvislosti s láskou zabudnite! Nie sú pravdivé

Nepodliehajte ilúzii ani zaručeným "pravdám". Láska si žije vlastným životom a poučky na ňu neplatia.

14.01.2020 09:00
srdce, láska, ruky Foto:
Večná láska?
debata

Všetko musí byť od začiatku perfektné

Ktorý vzťah je perfektný? Možno si myslíte, že ten alebo onen, ale je to len ilúzia. Dnes sa vzdávame prirýchlo, ak čosi v počiatkoch vzťahu nejde tak, ako sme si vysnívali či kdesi prečítali. Nezahoďte vzťah skôr, než sa môže prehupnúť do niečoho krásneho. Od začiatku nemusí byť všetko dokonalé, stáva sa to málokedy. Láska je pomalý proces, ktorý si vyžaduje čas. Niekedy aj viac času. Naučíte sa milovať jeden druhého aj s malými chybičkami, ktoré však k životu aj ku vzťahu patria.

Môj vysnívaný partner urobí môj život dokonalým

Nebolo by lepšie, keby bol váš vlastný život pekný skôr, než si niekoho nájdete? Iste, aby bol dokonalý, chýba vám láska, ale očakávať, že s novým partnerom sa všetko razom zmení… To by bolo naivné. Nespokojnosť s vlastným životom žiaden partner nezmení. Naopak. Svojou nespokojnosťou môžete váš začínajúci vzťah dokonca zahubiť skôr, než skutočne začne. Iba ak sme so sebou samými šťastní, môžeme milovať inú osobu. Ak očakávate, že partner urobí váš život úplným, je to veľká ilúzia. Musíte si pripustiť, že partner tu nie je preto, aby nás urobil šťastným. Za to nesieme výlučnú zodpovednosť iba my.

Pravá láska trvá večne

Je to naozaj pekná myšlienka, ale aj z najväčšej lásky časom ubúda intenzity. Láska znamená aj ochotu robiť kompromisy. Nejde iba o prácu na sebe, ale aj na vzťahu. Súčasťou vzťahu sú aj konflikty, takisto zmeny. A zmeny môžu byť tiež dôvodom, prečo občas city smerom k milovanému človeku miznú. Je prirodzené, že po istom čase sme iní, láska mení svoju silu. Bohužiaľ, nielen to. Občas sa láska vyparí, zmizne a vzťah sa končí. Je dôležité vedieť, že aj takto sa môže veľká láska skončiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #ilúzia

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...