Na tieto otázky si odpovedzte ku koncu roka

Možno nie ste typ, ktorý rád bilancuje... Ale ako sa potom pokúsite o zmenu či o krok vpred, ktorý vás posunie v živote o kúsok ďalej.

31.12.2019 13:30
úsmev, ukazovanie, smiech, žena Foto:
Čo sa mi podarilo a čo nie?
debata

Ktorý zo svojich cieľov som dosiahla?

Pozrite sa na rok 2019 pozitívne – podaril sa vám niektorý z cieľov, o ktorom ste začiatkom roka premýšľali? Nová práca, nový vzťah, pravidelný tréning, viac času s rodinou… Všetko, čo sa vám podarilo, vás môže motivovať aj v ďalšom roku.

Ktorý cieľ som nedosiahla a prečo?

Odpoveď: „Nemala som čas, stále som bola v strese“, sa nepočíta. Pretože, ak niečo naozaj človek chce, urobí pre to všetko, čo môže. Zadelí si čas tak, aby sa mu plnenie jeho sna do rozvrhu dňa jednoducho zmestilo.

Čo ma urobilo naozaj šťastnou?

Zamerajte sa na pozitívne veci, na ktoré si stále pamätáte a máte ich v čerstvej pamäti. Práve takéto udalosti by sa mali vo vašom novom roku objavovať častejšie.

Kedy som zlyhala na plnej čiare?

Každý sa občas dostane do situácie, v ktorej sa nezachová tak, ako by mal. Jednoducho zlyhá… Či už ide o rodinu, prácu, priateľov… čokoľvek. Pri spomienke na túto udalosť sa zrejme zahanbíte, ale je dôležité, aby ste sa z nej poučili a v novom roku konali inak.

Čo som sa naučila?

Pozor! Odpoveď na túto otázku je veľmi dôležitá. Ak totiž znie „nič“, mali by ste sa zamyslieť, prečo nenapredujete, ale prešľapujete na jednom mieste. Naozaj nemáte väčší potenciál?

Čo by som chcela zlepšiť?

Vstúpte do nového roka s istou dávkou eufórie – plány sú na to, aby sa plnili. Prečo nebyť spokojnejšia, úspešnejšia, štíhlejšia či čokoľvek vás napadne…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #kariéra #koniec roka

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...

+ Je ten najsprávnejší čas naučiť sa ovládať sa, skúšajte to každý deň.
Premýšľajte strategicky o svojej kariére,...