Vďaka jednej otázke si môžete zachrániť vzťah!

Hektika každodenného života ubližuje aj vzťahu. Môže sa dokonca ocitnúť na vedľajšej koľaji. Vďaka tejto jednej otázke môžete k nemu opäť nájsť cestu...

21.11.2019 15:00
problém, vzťah, kríza vo vzťahu Foto:
Podľa párovej terapeutky Esther Boykin existuje jediná otázka, ktorá môže takémuto vzťahu ešte pomôcť.
debata

Každý, kto je vo vzťahu aspoň tri mesiace, dobre vie, že to nie je vždy len „med lízať“. Stereotyp, rutina, deti, práca, žiaden čas na seba ani na intimitu, sme ako v jednom kolotoči. Láska je častokrát zatlačená niekam do úzadia. A to aj bez toho, aby sa vyskytla tretia osoba. Prichádza to pomaly a potichu… Alebo aj veľmi hlučne, keď sa k slovu dostanú každodenné zbytočné hádky. Zastavte to všetko, kým je čas.

Len jediná otázka

Ste momentálne v podobnej zložitej situácii? Podľa párovej terapeutky Esther Boykin existuje len jediná otázka, ktorá môže takémuto „nalomenému“ vzťahu ešte pomôcť. Na prvý pohľad znie poriadne triviálne: „Čo odo mňa potrebuješ?“

Povzbudenie k úvahe

Pýtate sa: Čože? A to je všetko? Áno, to je všetko, skutočne! Otázka na rovinu. Jej úlohou je partnera alebo partnerku povzbudiť k úvahám. Otázka je pozitívna, necháva priestor pre kreativitu a pomáha definovať potreby. „Keď sa svojho partnera spýtate, čo od vás potrebuje, musí sa jasne vyjadriť o svojich očakávaniach a vzťahu,“ myslí si Boyskin. „Páry, žiaľ, častokrát len zriedka uvažujú o tom, čo skutočne potrebujú, sú jednoducho nešťastní,“ dodáva.

Platí aj pri hádke

Mimochodom, vďaka tejto otázke môžete rýchlo ukončiť hádku, stojí to minimálne za vyskúšanie. A potom sa pokúste nájsť spoločné riešenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #riešenie #partnerská kríza #hektika #úvaha

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...