Päť dôvodov, prečo sex každý deň nie je dobrý pre manželstvo

Mnoho párov si myslí, že viac sexuálnej aktivity znamená lepší vzťah aj lepšie manželstvo. Autorka kníh o láske a sexe Leilla Blackwellvšak tvrdí opak. A pridáva k tomu pádne argumenty.

31.10.2019 17:00
láska - partneri - vášeň - sex Foto:
Radšej znížte frekvenciu sexu a venujte sa nehe.
debata

Nemeňte lásku na olympiádu

„Jednoducho to nie je prirodzené,“ hovorí Leilla Blackwell. Mať sex každý deň a niekedy aj niekoľkokrát počas dňa je prirodzené, ak sa dvaja spoznávajú. Prípadne si užívajú dovolenku niekde osamote. Alebo si zájdu na medové týždne, pokoje aj viac ráz počas roka. To všetko je v poriadku, ale mať sex každý deň počas celého roka v bežnom rytme života nie je prirodzené. No a ak na tom dvojica trvá, Leilla Blackwell tvrdí, že ich sexualite aj vzťahu to môže skôr ublížiť. Pretože láskyplné dotyky a intímne hry sa zrazu zmenia na olympiádu s cieľom splniť cieľ a dosiahnuť orgazmus. Nič viac.

Mechanická záležitosť

Milovanie by malo byť do veľkej miery aj výsledkom spontánnej radosti a chuti. Ak je výsledkom kalendára, Leilla Blackwell tvrdí, že sa stane mechanickým. Pravdou je, že sex ako taký nám nikdy nebude robiť zle. Na druhej strane je nutné priznať, že automatizovaným pohybom bez túžby, ktorá dvoch milencov ženie do postele, bude vždy niečo chýbať. Nakoniec sa tak stanete otrokmi vlastného kalendára a to rozhodne nie je šťastná voľba.

Chýba očakávanie

Ak máte všetko naprogramované, tak to bude jednoducho stereotyp. Už sa nebudete zvádzať, tešiť, či partner niečo vymyslí, jednoducho to bude gate dole a ide sa na vec. Sex každý deň tak môže byť pre vzťah omnoho viac frustrujúci ako v prípade, že si doprajete milovanie možno raz, alebo dvakrát za týždeň, ale s vášňou, chuťou, skrátka so všetkým, čo k tomu patrí.

Namiesto lásky stres

Môže sa stať, že sa sex zrazu stane povinnosťou. Leilla Blackwell upozorňuje na stav, kedy jeden z partnerov skutočne nemá chuť, ale kvôli povinnosti sa do sexu začne nútiť. Vtedy milovanie absolútne stráca svoje čaro a stáva sa „domácou úlohou“. To vzťahu ani potešeniu neprispieva.

Vzťahová kolízia

Raz to príde. Večer, keď jeden z partnerov povie, že stačilo a nepotrebujete sa naháňať za sexom, aby ste boli spolu šťastní. Leilla Blackwell preto radí, aby ste namiesto presných čiarok v kalendári radšej znížili frekvenciu, ale venovali sa nehe. Objavovaniu, milovaniu z lásky a nie z povinnosti. Aj preto páry, ktoré sa milujú s radosťou môžu mať omnoho bohatší sexuálny život ako tie, ktoré majú sex každý deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #sexualita #milovanie #túžba #neha #stereotyp #sexuálna aktivita

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...