Päť príznakov, že máte do činenia so psychopatom

Už ste mali tú česť byť v kontakte so psychopatom? Na túto otázku sa odpovedá ťažko, pretože psychopati sú odborníci na predstieranie. Môže to trvať dlho - mesiace, dokonca roky, kým ho skutočne prekuknete.

28.10.2019 14:30
muž, psychopat, práca, stres Foto:
Niečo sa vám na vašom novom objave nezdá? Možno máte pravdu.
debata

Psychopatov možno nájsť aj medzi ženami, štúdie však ukázali, že väčšina psychopatov sú muži. Tu je zopár znakov, ktoré dokazujú, či niekto psychopat je alebo nie je. Ako sa správajú psychopati? Ako vyzerajú? Ako im môžete naletieť? Romantický vzťah so psychopatom je prakticky nemožný. Kým väčšina ľudí verí tomu, že sa s nikým nedokážu spojiť, nie je to nevyhnutne pravda. Častokrát majú blízku osobu. Zvyčajne je to matka alebo niektorý zo starých rodičov.

Päť príznakov, že ste so psychopatom

Povrchné čaro
Veľa ľudí je šarmantných, ale u psychopatov to nejako všetko nejde dokopy. Sú rozprávači príbehov a ich príbehy z nich robia hrdinov. Zvyčajne ale nie sú dôveryhodné – sú príliš dobré na to, aby boli pravdivé.

Príliš sa miluje
Podľa štúdií existuje veľké prekrytie pri narcistoch a psychopatoch. Každý psychopat je narcista, ale nie každý narcista je psychopat. Psychopati sú oveľa nebezpečnejší ako narcisti. Necítia ľútosť, sústreďujú sa na to, aby boli silnejší ako ich protivníci, aby uspokojovali svoje potreby.

Patologický klamár
Frekvencia a hĺbka ich klamstiev sú neuveriteľné. Klamstvá dokážu roztočiť tak rýchlo, že nedokážete iné, len im uveriť. Navyše sú bohaté na detaily a opisované veľkolepo, zoširoka.

Bez viny a ľútosti
Súčasťou balíka psychopatov je aj necítiť vinu, ak niekomu ublížia. Psychopat robí, čo chce, bez ohľadu na straty. Byť v kontakte s ním je frustrujúce a mätúce – má vysoké, utopické očakávania od svojho prostredia a koná tak, akoby nikdy netoleroval svoju partnerku.

Bez empatie
To je ďalší problém, ktorý sa skrýva len ťažko. Psychopati majú zriedka emocionálne reakcie, aj keď ich môžu predstierať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vina #klamstvo #psychopat #empatia #šarm

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....