Tipy, ako prekonať problémy s nedôverou a zachrániť si vzťah

Existuje dôvod, prečo permanentne veríte tomu, že váš priateľ vypisuje svojej ex - hoci to vôbec nerobí. Čítajte, čo môžete spraviť...

16.10.2019 13:00
Ako zatočiť so žiarlivosťou? Foto:
Opýtajte sa seba, prečo v skutočnosti nemôžete dôverovať.
debata

Častokrát sa problémy skrývajú hlboko v nás. Kto totiž musí bojovať s problémami s dôverou, musí sa častokrát najskôr naučiť dôverovať sebe, a to ešte samozrejme predtým, kým začne dôverovať niekomu inému… Pretože dôvera je vo vzťahu to najdôležitejšie.

Ako sa naučiť dôverovať?

Môže to vyznieť prehnane, ale jednoducho je to tak. Niekomu dôverovať je pre nás priamo úmerné tomu, nakoľko dôverujeme sebe. Chce to úprimne si odpovedať na otázky ako sa cítim, čo si myslím a čo chcem spraviť pre to, aby moje problémy s dôverou z môjho vzťahu vyzmizli.

Nedokážem dôverovať, 5 tipov:

Dôverujte sami sebe
Už sme to naznačili, ale skutočne býva „nedôverujem sebe“ kameňom úrazu. Ako môžeme dôverovať niekomu inému, keď nedôverujeme sami sebe?

Definujte, čo pre vás znamená dôvera
Pre vás a pre vášho partnera. Nikto nevie čítať myšlienky, ani my, ani náš partner. Zoštylizujte otázku, hovorte spolu o dôvere, diskutujte o tom…

Pozrite sa na seba
Opäť sa k tomu dostávame: Častokrát máme problém dôverovať, keď my sami rozmýšľame o tom, že si začneme aféru. Alebo už v nej dokonca lietame… Opýtajte sa seba, prečo v skutočnosti nedokážete dôverovať. Možno vás bude úprimná odpoveď šokovať. Ale môže vám tiež pomôcť nestratiť sa v myšlienkových špirálach…

Otvorený vzťah
V zmysle otvorenej a transparentnej komunikácie. Prestaňte tajiť to, že máte problém dôverovať. Ukážete sa zraniteľná, buďte úprimná. Na to vôbec nepotrebujete druhého partnera.

Ak ju chcete získať, musíte ju dať
Dať dôveru bez protihodnoty môže byť ťažké, ale je to ako dar, ktorý sa znásobuje. Kto však dôveru prijme, ale žiadnu späť nedá, porušuje všetky pravidlá vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #diskusia #aféra #myšlienky #nedôvera

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....