Pozor! V tieto dni by ste sa radšej nemali vydávať!

Povera? Nie. Veda. Zdá sa, že existuje spojitosť medzi svadobným a rozvodovým dňom. A niektoré dni sú obzvlášť zlovestné.

14.10.2019 14:30
svadba, svadobné oznámenie Foto:
Ako dlho manželstvo vydrží, závisí možno od toho, kedy sa pár zosobáši.
debata

Svadba a rozvod

Kto dáva prísľub „áno“, chce sa zaviazať na celý život. Ale častokrát to vyjde len na chvíľu, na pár rokov, čo si však nikto v romantickom momente nepripustí. Preto robíme všetci všetko preto, aby sme do štatistiky rozvodovosti nepatrili. V takom prípade, ak sa chcete vydávať, mali by ste pravdepodobne pár dní v kalendári preskočiť. Výskumný tím z austrálskej univerzity v Melbourne totiž objavil súvis medzi svadobným dňom a dňom rozvodu.

Pozor na pekné dátumy

Ako dlho manželstvo vydrží, závisí možno od toho, kedy sa pár zosobáši. Toto je výsledok štúdie, dáta ktorej analyzovali štrnásť rokov a vychádzali z holandských manželských a rozvodových registrov. Najmä manželstvá, uzavreté na Valentína a v „pekný dátum“ (napríklad 11.11.2011), vydržia údajne len veľmi kratučko.

Nevie sa

Štatistické údaje? Náhoda? Alebo obzvlášť búrlivé, romantické či nepremyslené manželstvá, uzatvorené len kvôli dátumu? Žiaľ, vysvetlenie štúdia neuvádza…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #sobáš #rozvod #romantika #náhoda #povera

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...