Zamerajte sa na tvár! Takto spoznáte, že človek oproti vám klame

Niečo sa vám na slovách človeka oproti vám nezdá? Klame či nie? Skúste sa zamerať na prejavy jeho tváre.

07.10.2019 17:00
muž, klamár, lož, nos Foto:
Vymýšľa si naozaj poriadne?
debata

1. Ak sa zameriate na tvár človeka oproti vám a zdá sa vám, že klame, môžu ho prezradiť pár-sekundové pohyby na tvári – akési zášklby, ktoré signalizujú nahromadený tlak spôsobený stresom z klamania. Človek tieto pohyby nedokáže ovládať a nekorešpondujú s jeho správaním.

2. Neprirodzený úsmev? Úsmevom sa snažia klamári vyvolať falošný dojem, že je všetko v poriadku. Ak človeka poznáte, viete vycítiť, či pohľadom odhaliť, že jeho úsmev je silený a neprirodzený. „Profesionálni“ klamári dokážu tento profesionálny úsmev na tvári „nahodiť“ na počkanie. Ak sa človek smeje úprimne, smeje sa celá jeho tvár, vrátane očí a okolia očí. Ak je jeho úsmev len na perách, môže to znamenať premyslené klamstvo.

3. Sledujte oči! Mnohí ľudia mrkajú očami rýchlejšie práve vtedy, keď klamú. Samozrejme, nie je to železné pravidlo univerzálne platiace pre všetkých, ale aj takto môžete klamára odhaliť. Klamári sa často vyhýbajú priamemu pohľadu do očí – ale notorickí klamári majú priamy pohľad z očí do očí nacvičený.

4. Klamári nevedia čo s rukami a tak sa počas opisovania svojich lží neprimerane často a podvedome dotýkajú svojej tváre – môže ísť o príval adrenalínu, ktorý spôsobuje svrbenie. Často si u klamárov môžeme všimnúť aj šúchanie očí či zakrývanie úst.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odhalenie #klamár #lož #mimika

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Malé zmeny v stravovaní môžu mať veľký vplyv na zdravie.
Nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete, zídu sa...