Tajomstvo úspechu: Desať rokov vzťahu, desať rokov šťastia

Šesť tipov na udržanie dlhodobého šťastného a naplneného vzťahu, vyskúšané v praxi!

02.10.2019 11:00
láska, sex, vzťah, pár, bozk, milenci Foto:
Vyhľadávajte spoločné chvíle šťastia.
debata

Nie je to žiadna novinka. Dlhodobý vzťah nie je vždy len plný romantiky a slnka, zahŕňa aj pády, kreslí vlnovky. Tu sú tipy, ako dosiahnúť na tomto poli úspech.

Časový bod

Žiaľ, existujú fázy, kedy sa vám práca vymkne z rúk a zdá sa, že v živote nerobíte nič iné, len pracujete a spíte. Partner/ka to okamžite pocíti a začne sa cítiť osamelo, až depresívne. Dbajte na to, aby ste si aj v stresujúcom období určili časový bod, kedy sa vyčerpávajúci projekt skončí.

Hovorte spolu

Komunikácia je absolútnym kľúčom k úspešnému vzťahu. Pretože nikto nevie odhadnúť, čo sa v hlave druhého odohráva a ako sa cíti. O problémoch treba hovoriť, inak budú stále väčšou a väčšou záťažou. Rozhovory nie sú dôležité len počas krízy, ale stále. Je to jediný spôsob, ako budovať dôveru, lepšie sa spoznať a spolu sa zabaviť.

Spoločné chvíle šťastia

Vyhľadávajte spoločné chvíle šťastia. Či už je to dobrodružstvo, dovolenka, exkurzia alebo len prechádzka novou cestičkou pri dome, ktorú ste dosiaľ neobjavili… Objavovanie a prežívanie nových vecí častokrát nielen poteší, ale aj spojí. Je to kvalitnejšie strávený čas ako polihovanie na gauči a spoločné pozeranie televízora, čo poviete?

Rešpekt je nevyhnutný

Berte sa vážne a nepovažujte nič za samozrejmosť. Rešpekt je v partnerstve nevyhnutný. Ak partnera nevidíte ako rovnocenného, potom tento vzťah z dlhodobého hľadiska nemôže fungovať. Rešpekt a pozornosť možno hľadať aj v maličkostiach. Niekedy nepočúvate tak pozorne alebo robíte z partnera hlupáka, čo môže z dlhodobého hľadiska spôsobiť praskliny vo vzťahu.

Sex, sex a ešte raz sex

Viackrát denne ako čerstvo zamilovaní jedinci, dotyky po celom tele radi cítime aj po rokoch. Takže čím viac sexu, tým viac pocitov dostanete do hry. Naše telo bude šťastné a zaplavené hormónmi ako „za starých čias“.

Spoločný smiech

Našťastie nemusíte brať všetko smrteľne vážne. Spoločný smiech je tiež vynikajúcim základom pre šťastný vzťah.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #rozhovor #dotyk #šťastie #hormóny #rešpekt #smiech

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...