Strach z manželstva? Môžu za to aj pesimistické predpovede

Váš drahý sa stále do svadby akosi nehrnie? Jednou z možností, prečo to tak je, môžu byť aj nelichotivé štatistiky a všadeprítomné predpovede, ktoré hovoria jasnou rečou: manželstvo sa skôr či neskôr rozpadne.

11.09.2019 13:00
nevesta, ženích, svadba, selfie Foto:
Neviete sa dočkať svadby?
debata

Slovo svadba sa mnohým mužom automaticky spája so slovom rozvod – nie je to ich chyba, táto dvojica slov je jednoducho všadeprítomná a ide životom ruka v ruke. Prečo sa pokúšať o niečo, čo je aj tak vopred odsúdené na zánik – aj táto veta môže vášho drahého, ktorý sa pred oltár stále nehrnie, nepriamo prenasledovať. A tak si to v mozgu nastaví jasne ako: „Nie, touto cestou nepôjdem“.

Ďalšou „obľúbenou“ vetou, ktorou sa téma svadby dostáva na vedľajšiu koľaj je: „Načo sa brať, keď sme takí šťastní“. Váš partner vám síce hovorí, ako vás miluje a aký je s vami šťastný, ale táto veta zároveň vysiela jasný signál, že na vašom aktuálnom stave sa nič tak skoro meniť nebude. Možno ide o strach z „inštitúcie“, ktorú on za šťastnú nepovažuje a podvedome sa obáva toho, že krok smerom k svadbe zrazu pokazí jeho inak celkom pohodový život.

A čo veta: „Veď je to len kus papiera, prežijeme aj bez neho“. Pravdou je, že svadbou sa situácia vo vzťahu mení – jasne definovať, ako túto zmenu vnímajú muži a ako ženy nie je celkom možné. Niekomu svadba pridáva na sebavedomí, inému berie podstatný pocit slobody. Nie všetci muži túžia obetovať ten „posledný“ kus slobody, ktorý im zostáva v trvalom vzťahu, kým si ešte na prst nenastoknú obrúčku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #rozvod #štatistiky

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...