Tri pozitívne emócie, ktoré vám pomôžu po rozchode

Rozchod, to nie je nič príjemné, sú ľudia, ktorí sa z neho spamätávajú roky. Existuje však psychologický trik, vďaka ktorému porozchodovú bolesť porazíte rýchlejšie.

20.09.2019 13:00
dievča, smútok, starosti Foto:
Po rozchode je všetko sivé, pekné detaily bežného dňa prehliadame.
debata

Jedna z najznámejších vedkýň v oblasti pozitívnej psychológie, Barbara Fredrickson, identifikovala desať emócií, o ktorých sa dokázalo, že zvyšujú našu pohodu. Najmä po rozchode je všetko častokrát sivé. A aby sa tento šedý každodenný život stal opäť farebným ohňostrojom života, pomôže práve týchto desať pozitívnych emócií.

S týmito psychologickými trikmi porazíte bolesť po rozchode. Ale aj zlú náladu. Platia pre všetky situácie, nielen, keď nám to nevyšlo v láske. „Utrpenie“ po rozchode je však vynikajúca príležitosť presvedčiť sa o účinnosti týchto pozitívnych emócií. Lena Kager a Dr. Stephan Kraft, dvaja vzťahoví experti, predstavili tri z týchto pozitívnych emócií. Vrátane stratégií, ako sa ich okamžite zbaviť.

Buďte na seba hrdá!

Hrdosť je dnes, žiaľ, spájaná s nadradenosťou a aroganciou. „Som lepší, ako ty“. Nie vždy to tak musí byť. Buďte hrdá zakaždým na to, keď dokážete niečo neobvyklé. Napríklad, keď zabehnete polmaratón alebo sa vám v práci podarí presadiť nový projekt. Vezmite si pero a papier a spomeňte si na všetko, na čo ste v živote pyšná.

„Sranda musí byť“

Sam Ewing tvrdil, že „smiech je skvelý liek a má len pozitívne vedľajšie účinky. A tento liek môže pomôcť po rozchode.“ Bohužiaľ, väčšina ľudí po rozchode si pomyslí „nie je mi teraz do smiechu“. Áno, po rozchode máme kútiky úst stiahnuté smerom nadol, to je úplne normálne. Napriek tomu sa o to aspoň pokúste. V prípade lieku s výlučne pozitívnymi vedľajšími účinkami vždy platí, že veľmi pomáha.

Údiv proti bolesti

Keď nás niečo trápi, pred všetkým pekným máme zavreté oči. Častokrát preto prichádzame o všetky pekné detaily. Sme napríklad vonku, prší a potom sa vytvorí nádherná farebná dúha. Depresívny človek ju ani nezaregistruje. Uvedomte si, že bežný život je plný takýchto momentov. A dejú sa nám, všetkým. Emócie, ktoré sme vám ukázali, môžu účinne fungovať, ak si ich skutočne pripustíte. Odporúčame vám jednu z týchto troch, najlepšie všetky naraz. Spomeňte si, načo ste hrdá, smejte sa a s otvorenými očami pozorujte detaily bežného dňa, pred ktorými máte chuť sa skryť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #depresia #emócie #smiech

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...