Päť vecí, ktoré spravia z normálneho vzťahu nerozlučný

Možno poznáte príbehy párov, ktoré sa zdali ako štandardne normálny a bezproblémový vzťah a zrazu sa ich príbeh skončil.

05.09.2019 09:00
láska, zamilovanosť, vzťah Foto:
Je nutné pochopiť vlastné nedostatky a akceptovať ich aj u partnera.
debata

Nicole Gray, expertka na vzťahy ich označuje za vzťahy bežné, ale nepracovali na tom, aby boli nerozlučné. Pritom bežný vzťah sa od vzťahu na celý život až tak nelíši.

Čestnosť

Ak človek prestane byť k partnerovi úprimný, a nehovoríme priamo o klamstve, je to začiatok konca. Stačí aj len malá neúprimnosť, keď tvrdí niečo, s čím sám nie je stotožnený. Buďte k sebe úprimní. Aj za cenu, že sa to nemusí vždy hodiť, ale ukázať si karty je pre trvácnosť vzťahu stokrát lepšie, ako blafovať.

Nehanbite sa za emócie

Pred kým ich máme prestať maskovať, ak nie pred tým, kto nám má byť najbližší? Preto ako veci cítite, tak ich prejavte. Partner to potrebuje vedieť a vy to potrebujete zo strany partnera vnímať tiež. Slová sú slová, ale reč citov nenahradia žiadne rétorické zručnosti. Na slovách sú založené tie bežné vzťahy, no tie čo vytrvajú celý život, idú hlbšie. Na úroveň emocionálnej otvorenosti.

Tímovosť

Vzťah neudrží ani jeden z dvojice, ak sa o to snaží silou, egom, individualitou, hoc aj zubami – nechtami. Ani ten najlepší manipulátor na svete nedokáže mať veci pod kontrolou celý život. Preto je omnoho lepšie, ak sa snažíte vytvoriť si vzťah na základe tímovosti. Je to ako prestať ťahať za dva konce povrazu, ale postaviť sa na jednu stranu a spoločne zatiahnuť. Problémy popadajú.

Uvedomte si, kto ste

Mnoho vzťahov skrachuje na tom, že sa dvaja na niečo hrajú. Chcú vyzerať pred tým druhým lepšími, ako v skutočnosti sú. No a to je problém. Potom sa často stáva, že idete na dovolenku, kde ten druhý ísť nechcel, máte deti, hoci možno jeden z dvojice bol do toho dotlačený. Máte spoločný rozpočet, hoci to nebolo niekomu plne po vôli a tieto drobnosti ostanú tlačiť ako kamienky v topánke. Povedzte si kto ste, čo chcete a čo sa vám páči. Bez toho nenájdete spoločné šťastie.

Pochopte nedostatky

Má ich každý. Nicole Gray tvrdí, že dokonalý človek neexistuje ani nikdy nebude. Preto je nutné pochopiť vlastné nedostatky, prestať mať predstavu o vlastnej dokonalosti a tak isto ich akceptovať aj u partnera. Pretože neustály pocit, že by ste mohli mať niečo lepšie, pochová aj vzťahy, ktoré by mohli byť celoživotné. Následne to často končí v nekonečnom kolese rozvodov a svadieb a nových rozvodov. Akceptovanie a prijatie nedostatkov naopak vytvorí pekný vzťah.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spolupráca #sebavedomie #úprimnosť #dlhodobý vzťah #nedostatky

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....