Štyri príznaky, že máte práve ovuláciu

To, že je menštruácia "na ceste", vieme veľmi dobre, rozpoznáme ju vďaka príznakom, ktoré sa spájajú s PMS.

02.09.2019 11:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Počas ovulácie býva každá žena atraktívnejšia a má chuť na sex...
debata

Cítime nafúknuté brucho, prípadne kŕče, sme podráždené viac, ako inokedy… A čo ovulácia, aké príznaky ju sprevádzajú? Je dobré o nej vedieť v prípade, že chcete, alebo naopak, nechcete otehotnieť.

4 príznaky, že sa blíži ovulácia

Mierne kŕče v podbrušku
Nie, táto bolesť ani náhodou nepripomína menštruačnú a časovo je orientovaná v strede cyklu. Možno ju cítiť na pravej alebo ľavej strane v podbrušku ako ťahanie. Bolesť môže byť len letmá, každopádne ju spozorujete.

Výtok sa mení
Vaginálny výtok o niečom vypovedá. V plodnej fáze je tenší, vodnatejší a pripomína tekuté vaječné bielko. Ak je dostatočne vodnatý na to, aby sa dal natiahnúť medzi prstami, ovulujete.

Máte chuť na sex
Z biologického hľadiska to dáva zmysel – čím ste plodnejšia, tým viac túžite po sexe. Ak teda nemôžete na nič myslieť a v hlave máte len predstavu, ako skočíte doma na priateľa, keď sa vráti z práce, pravdepodobne ste veľmi plodná – alebo len čerstvo zamilovaná. Mimochodom, nezabúdajte ani na to, že počas plodných dní pôsobí každá žena atraktívnejšie.

Mení sa bazálna teplota
Ak chcete otehotnieť, pravdepodobne už túto procedúru poznáte. Kto chce vypočítať svoje plodné dni, pravidelne meria bazálnu teplotu (v ústach alebo vo vagíne). Teplota krátko pred ovuláciou stúpa. Merať ju treba bezprostredne po prebudení, ešte predtým, ako vstanete z postele. Keď je trochu vyššia ako bežne, je to príznak blížiacej sa ovulácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovulácia #plodné dni #podbruško #vaginálny výtok #bazálna teplota

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....