Odstrihnite sa! Jediná cesta, ako prekonať rozchod

Hoci to nechcete počuť, pretože myšlienka odlúčenia bolí, musíte to vedieť. Odstrihnúť sa, nechať muža, aby "zišiel z očí, z mysle", je jediný spôsob, ako prekonať rozchod.

06.08.2019 13:00
koniec lásky, rozchod Foto:
Prekonať rozchod nie je jednoduché.
debata

Inak sa ho nezbavíte

Rozchody sú ťažké a škaredé, plné bolesti, emócií a sĺz. A je jedno, či ste sa rozišli v dobrom, alebo ste v otrasnom rozvodovom konaní. Najčastejšími otázkami, ktoré ľudia v takýchto situáciách hľadajú na internete, sú ako najrýchlejšie zabudnúť na dotyčného a prekonať rozchod. Avšak najjednoduchšie a najlepšie riešenie by nechcel počuť nikto. Znie nekompromisne: „Žiaden kontakt.“ Inak sa ho nikdy nezbavíte. Zablokujte si ho všade, kde sa len dá, jeho telefónne číslo už nesmie figurovať vo vašom telefónnom zozname a zmažte ho aj zo všetkých sociálnych sietí.

Prečo je to také dôležité?

Tento prísny postup síce sťažuje opätovný kontakt, ale presne o tom to je. Šance, že práve čumíte do mobilu, pretože čakáte na správu od nešťastníka ex, sa týmto pádom zníži na minimum, alebo na nulu. Začnete sa od neho vzďaľovať rýchlejšie (to potrebujete). Správy o druhej hodine v noci typu „Čo robíš“, v porozchodovej fáze totiž nikomu nič neprinesú.

A čo kontakt s jeho rodinou, priateľmi?

Ak sa chcete posunúť ešte o krok ďalej, prerušte kontakt, alebo ho znížte na minimum aj s jeho rodinou a priateľmi. Nejde o to, aby ste v takomto obmedzení ostali navždy, sú predsa možné aj priateľstvá s bývalými partnermi. Kto je však zranený a v horšom prípade by sa s expartnerom dal znova rád dokopy, mal by využiť pravidlo „bez kontaktu“.

Ľahko sa to hovorí…

Áno, ľahšie sa to hovorí, ako dodrží. Vyžaduje si to disciplínu a pevnú vôľu, prekonať rozchod nie je jednoduché. Ak sa vám dotyčnú osobu nepodarí zablokovať, zmeňte mu aspoň vo svojom zozname meno, aby ste mali počas osamelých nocí vždy na pamäti, prečo je lepšie mu žiadnu správu nenapísať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #kontakt #odlúčenie #pevná vôľa #disciplína

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...