Ste už od seba a predsa sa stále dokážete pohádať?

Mohli by sme sa stretnúť a vyriešiť ešte toto, ozve sa jeden z vás. Zrazu sedíte s vaším ex v kaviarni a obaja zvyšujete hlas. Ani neviete ako a opäť sa hádate. Ako "za starých čias".

12.06.2019 15:00
rozchod, láska, hádka Foto:
Stretli ste sa, aby ste ešte čosi vyriešili, ale pohnúť sa nedokážete?
debata

Z nejakého dôvodu sa vraciate k dávnym témam, ktoré vás zamestnávali počas vzťahu a viedli k rozchodu. Medzi tie najčastejšie patria nevera, spoloční priatelia, spoločný majetok či dávne krivdy… Dá sa toho nájsť skutočne dosť.

Ak sa už musíte stretnúť, potom by aspoň jeden z vás mohol celé stretnutie vydržať s chladnou hlavou. Pokúste sa ustriehnuť momenty, ktoré vás zaručene vždy privedú k hádke. Odpustite si narážky na dávne nevery či klamstvá, držte sa striktne témy, kvôli ktorej ste sa stretli – či už je to spoločný pes alebo hypotéka, s ktorou treba čosi urobiť.

Ak tušíte, že stretnutie zrejme opäť skĺzne niekam, kam nechcete, tak sa postavte a odíďte. Hoci len na 10 minút sa vzdiaľte od stola, prejdite sa okolo kaviarne, zhlboka sa nadýchajte a potom sa vráťte. Začnite jasne komunikovať, stanovte si pravidlá, ktoré vás posunú ďalej.

Pomôcť by mohla aj prítomnosť niektorého z vašich kamarátov, ktorý je dostatočne vecný na to, aby vaše emócie ustrážil. Môže byť akýmsi hromozvodom, ktorý uzemní zbytočné vášne a bude sa snažiť, aby vaša komunikácia dospela k nejakému výsledku.

Občas je na mieste tesne po rozchode sa jednoducho nestretávať a nič zásadné neriešiť. Nechajte si 2 či 3 týždne na „vychladnutie“, aby sa tie najsilnejšie emócie dostali na stabilnejšiu hladinu. Ak sa váš ex prihlási o slovo, na stretnutie si kľudne zoberte zoznam vecí, ktoré sa jednoducho vyriešiť musia. Položte zoznam na stôl a bod po bode ho predostrite vášmu expartnerovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #hádka #expartner

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...