Reč tela, ktorá prezrádza záujem opačného pohlavia

Môže ísť o nesmelého muža, prípadne typ človeka, pri ktorom si nie ste vôbec istá, či sú jeho sympatie vážnejšie, pripadne len v štádiu kamarátstva. Gestá ho však prezradia viac ako slová. Reč tela totiž na rozdiel od slov neklame.

08.06.2019 14:40
rande, pár, láska Foto:
Čo vám chce druhá strana naznačiť?
debata

Podmienené reflexy

Esther Bilbao je expertka na vzťahy aj reč tela a radí ženám, ako rozoznať náznaky, ktoré k nim vysiela opačné pohlavie. Pretože reč tela omnoho menej kontrolujeme ako vlastné slová. Je viac podvedomá a vychádza z našich inštinktov. Kto ju vie čítať, málokedy si zle vysvetlí, čo mu chce druhá strana naznačiť.

Dotyky

Žiadne ohmatávanie, nebodaj netaktné obťažovanie. Ide o dotyky prirodzené, ktorým sa však druhá strana nebráni. Napríklad bozk na líce, podanie ruky, dotknutie sa chrbta, keď je pri vás, prípadne pri podávaní vecí sa vám stretnú dlane. Muž ktorý má záujem, si rád vymieňa dotyky v intímnej zóne druhého. Je to opak reakcie ako pri niekom, koho skutočne nemusíme. Už samotná blízkosť takejto osoby vo vás vyvoláva odtiahnutie. Sympatie fungujú presne opačne.

Zrkadlí vás

Toto je extrémne dôležité si všimnúť. Esther Bilbao totiž hovorí, že ak nám je niekto sympatický, tak zrkadlíme a napodobňujeme jeho správanie, pohyby a postoje. Nie je to očividné opakovanie, skôr naladenie. Partner ktorému ste sympatická, prispôsobí hlasitosť reči tej vašej. Tak isto časom dokáže zmeniť pozíciu za stolom na podobnú vašej. Začne sa nenútene opierať o stôl tou rukou, ktorou aj vy. Skrátka podvedome vás telesne kopíruje so snahou o synchronicitu.

Pozvanie do osobného priestoru

Môže to byť auto, kancelária, ponúkne vám jeho stoličku. Ak vás partner pozve niekam, kde skutočne viete, že je jeho zóna, je to jasné. Pokojne vás následne prijme aj do náručia. A netýka sa to len priestorov. Je to napríklad aj ponúknutie jedlom, jeho vínom, či cigaretami a podobne.

Očný kontakt

Nie je to len bežné pozeranie sa po sebe, podľa Esther Bilbao muži, ktorí chcú prejaviť sympatie, vydržia v kontakte s vami o pár sekúnd dlhšie, ako so ženami, ktoré im nič nehovoria. Je to presne toľko času, aby ste si navzájom stihli vymeniť malý, nenápadný úsmev, ktorý okoliu možno veľa nenapovie, ale pre vás bude veľmi dôležitý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #dotyky #reč tela #sympatie #očný kontakt #Zrkadlenie #osobný priestor

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...