Zásady priateľstva s benefitmi. Nemýľte si ho so vzťahom

Priateľ s benefitmi je niekto, kto je spriaznenou dušou a občas aj telom. Napriek tomu neočakávate, že sa stane vašim plnohodnotným partnerom.

29.05.2019 13:00
láska, vzťah, priateľstvo, voľný čas Foto:
Ak vám funguje kamarátstvo a sex, nemusí vám fungovať aj vzťah.
debata (2)

Takýto „vzťah“ si však vyžaduje isté zásady, aby ste na jeho konci nemuseli plakať za priateľstvom a smútiť za benefitmi.

Neklamte sebe ani jemu

Ak chcete kamaráta a sex, netreba si klamať, že túžite po vzťahu. Nie. Netúžite a tak sa o tom skrátka nenechajte ani presvedčiť druhou stranou. Je preto dobré, aby ste teda neklamali ani protistrane, že aktuálne možno nepotrebujete letieť do nového vzťahu, ale hľadáte niekoho, s kým môžete na turistku, do kina a do postele. A tam sa to končí a začína. Ak si poviete veci rovno z očí do očí, vyhnete sa nepríjemnostiam.

Neočakávajte vzťah

Niekedy sa to stane, že obaja začnete cítiť niečo viac. Tu však expert na vzťahy Dawn Michael hovorí, že je lepšie nepodľahnúť ilúzii, že ak vám funguje kamarátstvo a sex, bude vám fungovať aj vzťah. Ide totiž o úplne odlišné svety. Preklopenie sexuálneho priateľstva do vzťahu sa podarí málokomu. Omnoho ľahšie je začať s niekým od nuly.

Buďte pripravené na koniec

Tak ako môžete vypovedať posteľnú zmluvu vy, tak to môže urobiť aj druhá strana. Xanet Pailet sa venuje vzťahom na profesionálnej úrovni a mala mnoho párov, ktoré neboli pripravené na to, že skrátka jedného dňa si jeden alebo obaja nájdete partnerov a tým sa skončí vaše priateľstvo s benefitmi. Je lepšie oželieť nielen sex, ale aj samotné priateľstvo, pretože chémia sa zo dňa na deň nevymaže a vy nechcete hrať na obe strany. Hlavne ak ste už niekoho začali ľúbiť.

Rešpektujte svoje zóny komfortu

Nezabudnite na to, že nejde o partnera, takže ani vy ani on sa nemusíte spovedať navzájom. A hlavne nemusíte robiť ústupky ani vykročiť z komfortnej zóny. Priateľstvo s benefitmi nie je o hľadaní spoločnej cesty, ale spoločných plochách, ktoré sa vám páčia. Nemusíte zdieľať spolu to, čo sa vám nepáči. A práve preto mnoho ľudí vyhľadáva také pohodlné vzťahy namiesto vzťahov partnerských.

Chráňte sa

Keďže priateľstvo s benefitmi nie je monogamné, je vhodné sa v ňom chrániť. A to za každých okolností. S priateľom nechcete dieťa a nechcete ani chytiť žiadny problém. Ochrana vo vzťahu, v ktorom nie ste jeden pre druhého, je nutnosťou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #priateľstvo s benefitmi

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...