Prečo ostatní vidia vo vás viac ako vy sama?

Neviete reagovať na komplimenty a neustále sa trápite tým, čím nie ste. Začnite o sebe premýšľať inak. Týmto chybám sa vyhnite:

27.05.2019 15:00
smútok, smutná žena, bezmocnosť Foto:
Chce to viac sebavedomia!
debata

Dostávate menej komplimentov, ako si zaslúžite

Nedostáva sa vám práve veľa pozitívnych reakcií od vášho okolia? Niet divu… Svet sa netočí len okolo vás. Ale to ste už zrejme zaregistrovali. Napriek tomu vy sama všetky komplimenty od seba odháňate. Ako? Ľudia okolo vás si zvykli, že na akýkoľvek kompliment reaguje skôr odmietavo, samú seba skôr „zhodíte“, než by ste svoje prednosti ocenili hoci len stručným „ďakujem“. Zvyknite si prijímať komplimenty a buďte viac spokojná samo so sebou aj navonok.

Stále sa porovnávate s tými nepravými

V práci vám to ide, o mužskú pozornosť nemáte núdzu. Predsa len, spokojná nie ste. Prečo? Lebo vždy nájdete niekoho, kto je o krok pred vami. Porovnávať sa s ostatnými nie je vždy na škodu, ale takýto imaginárny súboj vás nemôže deprimovať. Vždy sa totiž nájde niekto, kto je vo vašich očiach výnimočnejší než vy. Z toho pramení vaša zlá nálada a nespokojnosť. Skúste sa chvíľu sústrediť len na svoje výkony, bez večného hnania sa za prehnanými métami.

Stále ste si nezvykli sama na seba

Ľudia okolo vás nemajú žiaden problém – obľúbili si vás, máte priateľov, netrápi vás samota či opustenosť. A predsa sa stále do vašej pozornosti derú chyby a chybičky, ktoré na svojom správaní či charaktere nachádzate. Ste aká ste – či už máte 18, 25 alebo 40. Ak sa vám čosi nepáči, zmeňte to. Ale prejavte občas aj spokojnosť nad tým, že ste jednoducho taká, aká ste. Vy sama so sebou žijete a mal by to byť život v harmónii, nie v neustálom sledovaní sa, či utápaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #radosť #sebavedomie #harmónia

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...