Tri veci, ktoré spravia z lásky peklo vo vzťahu

Na lásku sa každý teší, no nikdy v skutočnosti nevieme, ako vzťah dvoch ľudí skončí. Či to bude sumár pekných podmienok, celoživotná záležitosť, alebo niečo, čo by sme zo svojho života najradšej vymazali. Na to, aby všetko dopadlo dobre pritom stačí robiť tri základné veci.

07.05.2019 07:00
rozchod, kríza, láska Foto:
Prehnané nároky je fajn nechať v zabudnutí a užiť si to, čo máte.
debata

Misia úspechu v partnerskom živote

Gay a Katie Hendricksoví sú spolu viac ako tridsať rokov a preto sa rozhodli vyučovať vzťahy, sexualitu a lásku aj mladších, ktorí často nevedia, ako sa správať, aby sa udržali v ľúbostnom a peknom vzťahu. Pomáhajú seminármi, knihami, ale aj dobre mienenými radami. A prišli na tri veci, ktoré spravia zo vzťahu peklo, hoci ich opak nekonečnú lásku.

Snažíte sa byť vždy pre každého

Celé zle. Pretože nakoniec budete každému vychádzať v ústrety a stratíte vlastnú osobnosť, pričom samotný vzťah pre vás bude väzením. Gay a Kattie tvrdia, že vlastný priestor je vhodné si strážiť od začiatku vzťahu. Pretože ak ste dvaja, je to relatívne jednoduché. No ak prídu deti, pes, povinnosti, práca, starostlivosť, nákupy, varenie, zrazu môžete mať pocit, že nie ste sama sebou. To je niečo, čo spraví zo vzťahu trápenie. Verte či nie, nájsť kúsok seba má mnoho ľudí problém. A následne majú pocit, že za to môže vzťah.

Máte pocit, že potrebujete byť stále lepšia

Vzťah nie je olympiáda, kde víťaz berie všetko. Niekedy je to vašou vinou, že sa snažíte zápasiť aj sama so sebou, niekedy sa na tom podieľa partner, ktorý má pocit, že stále môžu byť veci lepšie. Prehnané nároky je niekedy fajn nechať v zabudnutí a užiť si to, čo máte. Vždy je toho dosť, vždy to stačí na šťastie. Chytiť za ruky a ísť spolu na prechádzku je skvelé vždy a nepotrebujete stále riešiť, čo môžete vylepšiť.

Nemáte potrebu prejavovať lásku

Ľudia sú dnes hladní po dotyku. Gay a Katie a zhodli na tom, že technológie nám dali komunikáciu a zobrali dotyky. Bez dotykov, bez lásky, bez kontaktu bude vzťah peklo. Budete síce s partnerom, ale stále vám bude akosi chýbať. Dotýkajte sa, hladkajte, pritúľte sa, dajte si pusu. Nezáleží, či ste pohnevaní alebo máte spory. Len to skúste. Vášmu vzťahu a aj atmosfére to zakaždým výrazne pomôže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #dotyky #kríza vo vzťahu #sama sebou #prehnané nároky

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...