Rozhovory o sexe, ktoré musí absolvovať každý šťastný vzťah

O tom, že sexuálna zložka je veľmi podstatnou v každom partnerskom vzťahu, niet pochýb. Preto ju netreba prejsť mlčaním a očakávaním, že veci sexu sa vyriešia samy od seba.

06.04.2019 17:00
sex, intimity, milovanie Foto:
Pre sexuálnu harmóniu je treba rozprávať sa aj v posteli.
debata

Nevyriešia, ale vedia vyriešiť vzťah. Obvykle dosť katastroficky. Preto niektoré rozhovory treba absolvovať aj v posteli.

Limity

Má ich každý a je dobré o nich hovoriť. Sexuologička Carol Queen hovorí, že je vhodné rozprávať sa o vzájomných hraniciach sexuality. Vytvoriť si mantinely znamená, že medzi nimi môžete lavírovať, užívať si rôzne hry, príjemnosti, zážitky bez toho, aby ste prekročili pomyslenú hranicu toho druhého. Alebo nezmyselne tlačili na pílu, čo by znamenalo rozbroje.

Keď ide o stereotyp

Je jedno kto sa cíti nesvoj a uzatvorený v rutine. Mali by ste o tom spolu hovoriť a nájsť o možnosti nápravy. Niekto sa totiž nechce nudiť a to platí aj o intímnej sfére. Práve nuda a neschopnosť hovoriť o tom, že možno sexuálny život uviazol na mŕtvom bode, môže spôsobovať problémy aj v živote partnerskom. Hádky, nevery, odcudzenie. To všetko dokáže podľa Carol Queen spôsobiť, ak si neviete z očí do očí povedať, že robiť to isté stále dookola, neprináša už potešenie ani radosť. Ak sa viete otvorene porozprávať, tak to môžete aj zmeniť. Na šťastné náhody sa v tomto smere neoplatí veriť.

Ako často vám vyhovuje sex

Je to dôležité vedieť a hovoriť o tom. Sexuológ Joel D. Block tvrdí, že nie je nič horšie, ako mlčať o vzájomnej sexuálnej potrebne. Pretože sexuálny pud je príliš dôležitý na to, aby ste ignorovali, že partneri by mali nájsť kompromis. Ideálne je, ak sa zhodnú, no niekedy bude potrebné obrúsiť hrany a vyjsť si v ústrety. No bez rozhovoru to nepôjde.

Ak nemáte chuť

Môže to byť na jednej aj druhej strane. Túžba po milovaní nie je niečo, čo sa dá vynútiť. Občas sa dá zobudiť, niekedy sa nedostaví. Joel D. Block radí hovoriť o tom úprimne a otvorene. Pretože odmietanie bez vysvetlenia znášajú zle ako muži, tak aj ženy. Nastavte si s partnerom rozhovor na otvorený a budete mať lepší vzťah aj sexuálny život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #intimity #milovanie #komunikácia #limity

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...