Ako si zlepšiť libido?

Túžba po sexe môže byť s vybranými druhmi potravín o čosi lepšia. Ich pravidelná konzumácia prináša vytúženú iskru do intímneho života.

09.03.2019 16:00
sex, vzťah, intimity, láska Foto:
Konzumácia vhodných potravín prináša radosť do intímneho života.
debata (2)

Vodný melón

Tento druh sladkej zeleniny je ideálny na zlepšenie sexuálnej túžby. Pod túto schopnosť sa podpisuje L-citrulín-malát, ktorý zlepšuje u mužov erekciu. L-citrulín sa v ľudskom tele mení na aminokyselinu arginín, ktorá rozširuje cievy, a to aj v intímnych oblastiach ľudského tela. Obidve pohlavia tak pri dostatočnom prekrvení pohlavných orgánov pociťujú vyššiu chuť na sexuálne radovánky.

Staré dobré jablko

Nepodceňujte ani sladké jablká. Málokto by povedal, že dokážu zintenzívniť intímne chvíle. Chutné a málo kalorické ovocie obsahuje vysokú hladinu kvercetínu. Táto látka sa zaraďuje medzi flavonoidy, zlúčeniny bojujúce proti oxidačnému stresu. Konzumácia jedného jablka denne prináša zlepšenie fyzickej výdrže, a to nielen v posilňovni, ale aj počas milovania. Podľa niektorých štúdií môže kvercetín pomáhať pri tvorbe nových mitochondrií v bunkách, vďaka čomu sa zvyšuje zásobovanie telesných orgánov kyslíkom. Spomínanej látke sa tiež prisudzuje schopnosť potláčať produkciu stresových hormónov, napríklad kortizolu. Menej stresu, znamená viacej chuti na sex.

Čo tak steak na chilli?

Kvalitný steak z hovädziny dokáže narobiť divy s intimitou. Na udržiavanie a posilnenie libida vplýva vysoké množstvo vitamínu B3 (niacínu). Podľa štúdie Journal of Sexual Health, muži trpiaci na impotenciu, ktorí užívali niacínové prípravky podávali väčšie výkony v posteli. Podobne stimulujúco pôsobia aj chilli papričky. Rozpália telo, zohrejú ho a naštartujú metabolizmus. Dôležitou látkou tejto koreniny je kapsaicín, ktorý zvyšuje srdcovú frekvenciu, navodzuje pocity vzrušenia a zvyšuje sex drive.

Začnite už raňajkami

Banán s ovsenými vločkami. Výborná kombinácia na skvelý sex. Sladké tropické ovocie sa pýši vysokým obsahom polysacharidov a minerálnej látky draslík. Zložené cukry poskytujú telu dostatok energie a draslík zlepšuje činnosť srdcového svalu. Energia a zdravé srdce sú predpokladom kvalitného prežívania intímnych chvíľ. Draslík navyše potláča kŕče, ktoré môžu znepríjemniť samotný pohlavný styk.

A čo zinok či horčík?

Týmito minerálnymi látkami sa pýšia tekvicové semená. Dvojica týchto látok pomáha u mužov zvyšovať hladinu testosterónu. Horčík sa podieľa na znižovaní zápalu v krvných cievach, zvyšuje prietok krvi a navodzuje pocity vzrušenia. Netreba zabúdať, že tekvicové semená sú vynikajúcim zdrojom polynenasýtených mastných kyselín, u ktorých sa preukázalo, že stimulujú hormonálny systém. Podobný úspech v podpore libida majú aj chia semienka. Telu dodávajú poriadnu dávku energie, ktorá funguje ako palivo pri milostných hrách.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #libido #jablko #zinok #ovsené vločky #horčík #chia #melón #čili #flavonoidy #sexuálna túžba #argirín

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...