Môj partner je workoholik. Takto sa to dá zvládnuť!

Nemusí to byť zlý chlap a pravdepodobne ani nie je. Práca ho baví, dobre zarába, ale máte pocit, že je to niekedy na úkor lásky a rodiny.

03.03.2019 17:10
Prečo si nezačať so starým mládencom –... Foto:
Rešpektujte jeho prácu, ale stanovte si, kedy je tabu.
debata

Workoholik sa však málokedy zmení a sú len dve možnosti. Nechať ho ísť, alebo sa s ním naučiť žiť. A niekedy netreba lásku rovno zahodiť.

Kvalita, nie kvantita

V prvom rade je potrebné vedieť, že času nebude veľa. Poradkyňa na vzťahy Katharine Agostino však tvrdí, že čas niekedy nie je to najpodstatnejšie, ale to ako ho strávite. Môžete byť spolu každý deň aj tri hodiny a poriadne sa ani neporozprávať. Nie každú noc bude príležitosť na milovanie, nie každý večer bude spoločný. Ale nepokazte si ho hádkami, výčitkami, snažte sa maximalizovať príjemne strávený čas. Aj partner, ktorý naozaj veľa pracuje sa potom bude snažiť tráviť viac času s vami. Určite viac, ako keď spoločné chvíle namiesto lásky vyplní dusno.

Buďte rada, že máte takého partnera

Naz Beheshti je wellness kouč a klientkam, ktorých partner je workoholik radí, aby si ho udržali. Je to omnoho väčšia výhoda ako povaľač. Navyše je lepšie ak partner pracuje, akoby mal doma prepínať televízne kanály. Navyše workoholik dáva priestor partnerke na realizáciu jej snov. Všetko má dobrú aj zlú stranu mince, tak skúste nájsť pozitíva a pôjde sa vám životom ľahšie.

Váš čas musí byť váš čas

Elisabeth LaMott je terapeutka, ktorá radí, že aj workoholikovi musíte stanoviť hranice. Rešpektujte jeho prácu, ale stanovte aj priestor, kde je tabu. Napríklad, že pri večeri sa nepoužíva mobil. Alebo keď ste spolu, mal by byť telefón mimo dosahu. Pretože aj partner sa musí prispôsobiť, nemôžete veci hasiť iba vy. Mal by byť ochotný to rešpektovať. Vtedy dokážete spolu vychádzať. Ak nie, radšej hľadajte menšieho závisláka na práci.

Majte spoločné koníčky

Je to veľmi dôležité. Pretože práve spoločné koníčky vás udržia v spoločnom trávení času. Aj workoholik si rád dopraje oddych a ak môže čas tráviť s vami a ešte sa pritom zabavíte, je to veľmi pekná cesta takýmto vzťahom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #pravidlá #spoločné chvíle #workoholik #dlhodobý vzťah #sebarealizácia

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...