Nie je hádka ako hádka! Ako často sa hádate s partnerom?

Dokáže vaša hádka niečo vyriešiť alebo ide len o osočovanie sa navzájom?

27.02.2019 17:00
krik, hádka, kríza Foto:
Hádka. A čo príde potom?
debata

Či už ide o domácnosť, peniaze, žiarlivosť, kamarátov … ako pár sa zrejme občas pohádate na niektorú z týchto tém. A jasné, ak už spolu bývate, že dôvodom na hádku môže byť aj úplná maličkosť – otvorený jogurt v chladničke, plast hodený v koši na papier či mokrý uterák na zemi. Kedy je však hádok vo vzťahu priveľa?

Hádka neznamená vždy iba čosi negatívne. Skôr naopak. Ak sa s partnerom nikdy nehádate, je viac ako pravdepodobné, že jeden z dvojice je až priveľmi prispôsobitý, ústupčivý či poddajný než druhý. Svoje pocity, túžby alebo krivdy v sebe dusí a dusí – až jedného dňa je ich toľko, že to ohrozí navonok bezproblémový vzťah bez hádok.

Hádky dokážu v zdravom vzťahu „prečistiť“ vzduch a dvojicu nasmerovať k novým možnostiam. Ak sa počas hádky dokážete niekam pohnúť, dospieť ku konštruktívnym záverom, občasné výmeny názorov vzťahu nijako neškodia.

Problém nastáva, ak hádky ničia takmer každý váš deň, nesmerujú nikam a čistý vzduch po nich nezostáva. Len smútok či zlosť, trieskanie dverí a tichá domácnosť. V oboch partneroch po nich prevládajú negatívne pocity. Ak ich je medzi dvoma ľuďmi priveľa – postupne rozkladajú vzťah. Ako často sa s partnerom hádate vy? Hlasujte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #partner #nervozita

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...