Staršie single dámy sú na prvom rande pokojnejšie

Prieskum s viac ako tisíc účastníkmi online zoznamovacieho portálu odhalil veľké rozdiely medzi mladšími a staršími single dámami.

13.02.2019 15:00
romantika, rande, láska Foto:
S prvým rande nečakajte dlho, vyhnete sa idealizovaniu.
debata (1)

Ľavou zadnou?

Čím sme staršie, tým viac premýšľame. Odrazu nás znervózňujú situácie, ktoré sme v mladosti zvládli ľavou zadnou. No podľa prieskumu online partnerskej agentúry Parship sme pri prvom rande uvoľnenejšie, pokojnejšie. Predovšetkým mladé single ženy pod 30 majú často ťažkosti spraviť prvý krok a v porovnaní so staršími single ženami častejšie prežívajú strach z odmietnutia. Konečne nejaká výhoda, ktorú prináša starnutie!

Mladšie sú nervóznejšie

Prvé údaje vás skutočne môžu vyviesť z rovnováhy. Mimochodom, máme pre vás zopár tipov, ako obmedziť nervozitu pred prvým stretnutím. Také rande môže byť skutočne vyčerpávajúce, vyvoláva nervozitu. S pribúdajúcim vekom však podľa prieskumu prevažuje pokoj a zvedavosť. Najmä pre mladé single ženy pod 30 rokov je naviazanie kontaktu ťažšie ako priemer (34 percent verzus 13) a ak nedostávajú odpovede, považujú to za frustrujúce (59 percent verzus 44). Keď sa blíži prvé stretnutie, sú nervóznejšie ako single dámy, ktoré majú viac ako 30 rokov (46 percent verzus 19). Staršie single sú aj podstatne uvoľnenejšie. Len 8 percent single nad 30 má strach z toho, že „pohoria“.

Očami psychologičky

Psychologička Caroline Erb vysvetľuje tento fenomén takto: „Mladí ľudia sú v skúšobnej fáze a sú v procese získavania skúseností v oblasti zoznamovania, flirtovania, randenia… Starnutím nadobúdame spravidla viac sebavedomia a môžeme čerpať z bohatých skúseností vrátane odmietnutí, ktoré berieme menej osobne ako "za mladých čias“. Rozbúchané srdce a s tým súvisiaca nervozita z prvého stretnutia k tomu jednoducho patria."

Najdôležitejšie tipy:

Ak dostanete košom, neberte to osobne
S prvým rande nečakajte dlho, vyhnete sa idealizovaniu
Nenechajte sa príliš rýchlo odradiť
So súkromnými informáciami zaobchádzajte opatrne
Ujasnite si, čo od vzťahu chcete

Výhody online randenia podľa opýtaných:

Spoznáte ľudí, s ktorými by ste sa inak nestretli
Stretávate sa iba s tými, čo tiež niekoho hľadajú
Prvý kontakt je jednoduchší, pretože nemusíte nikoho kontaktovať

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rande #single #nervozita #odmietnutie #pokoj #frustrácia

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...

+ Pravidelné cvičenie a vyvážená strava zlepšia vaše zdravie.
Pomôžte komu sa dá, možno aj vy raz budete...