Viete, ako zaujať opačné pohlavie na internete? Sexom to nebude!

Dnešný vzťahový svet sa často odohráva v digitálnom svete. Alebo aspoň v ňom štartuje. Na to, ako sa správať na zoznamkách, už existujú hotové manuály. A tiež desiatky prieskumov správania.

28.01.2019 07:00
Môj chlap chodí na zoznamku Foto:
Viete, ako zaujať na internetovej zoznamke? Kým niektoré definície opačné pohlavie pritiahnu, iné sú cestou "do záhuby".
debata

Jeden taký sa nedávno zrodil na univerzite v Glasgowe, kde sa vedci spojili s kolegami, aby preskúmali tisícky profilov a vytvorili kľúč k tomu, čo jednotlivých užívateľov zoznamiek robí príťažlivými a atraktívnymi pre iných.

Hoci mnoho z nás má pocit, že sexuálna otvorenosť je ťahákom pre opačné pohlavie – ukázalo sa, že hovoriť (respektíve si písať) o sexe nie je ideálna cesta, ako niekoho zaujať.

Na vzorke vyše 8000 profilov sa preukázalo, že „mužské aj ženské profily, ktoré boli viac naklonené diskusiám o sexe, neboli až také žiadané“. Naopak, jedným z triumfov v online komunikácii sa stala téma záľub a voľnočasových aktivít či aktivít v prírode.

Práve ľudia s profilmi, v ktorých sa vyznávajú z lásky k prírode a koníčkom, zažívajú najväčší záujem od opačného pohlavia. V tomto zozname bodovala tiež hudba alebo umenie alebo domáce zvieratá či láska k zvieratám.

Samozrejme, v prípade pohlaví existujú isté rozdiely. U mužov napríklad ženy zaujme, ak sa otvorene hlásia k nadšeniu z jedla či varenia. Tiež priznávanie sa k rodinným hodnotám je v rámci online komunikácie imponujúce.

Prieskum však tiež ukázal, že v pomerne nevýhodnej pozícii sú rodičia (teda užívatelia, ktorí sa pokúšajú o vzťah po nevydarenom vzťahu či manželstve, z ktorého majú potomka. Slovo rodičia alebo rodičovstvo v internetových zoznamkách neprináša práve pozitívne body. Podobné je to však aj so spomenutým sexom a prekvapivo sa nedarí ani tým, ktorí sa v profiloch opisujú ako milí alebo príjemní. Takéto slovko odrádza obe pohlavia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #profil #príroda #sex #partner #rodičia #atraktivita #zoznámenie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...