Ste už definitívne 'stará'? Ženy sa podelili o momenty, kedy si uvedomili vek

Pribúdanie veku je pre mnohých z nás strašiakom, no zároveň je nevyhnutným biologickým procesom. S pribúdaním rokov sa však nemení len naše telo, ale aj povahové črty či priority. A niekedy je to skrátka len o tom, že čas plynie naozaj rýchlo.

15.12.2018 14:30
pery - líčenie - zrelá žena Foto:
Cítite sa byť už definitívne "stará"?
debata (9)

Na platforme Reddit, z ktorej citoval britský Daily Mail, sa o svoje skúsenosti a poznatky podelili mnohé ženy. Označili momenty, keď si prvýkrát uvedomili, že „sú staré“. Medzi nimi sa nachádzajú často chvíľky, keď si zaspomínali na niečo zo svojej mladosti či obdobia tridsiatky a mladšia generácia absolútne netušila, o čom je reč.

„V našej kancelárii sme sa zhovárali o tamagočim. Ani jedna mladá žena netušila, o čom je reč. Zdalo sa nám to zábavné, tak sme začali spomínať ďalšie veci, ktoré sme si spájali s našou mladosťou. Nepoznali jedinú vec z tých čias,“ prezradila jedna z užívateliek.

Ďalšiu prekvapilo, keď sa v obchode s elektronikou tínedžer opýtal mamy, čo sú to videopásky. Predmetom konverzácie medzi dvoma staršími zákazníkmi totiž bolo, ako technika pokročila a že kedysi sme filmy pozerali na videorekordéroch.

Súčasťou prejavov veku sú však často aj zmeny priorít – jedna z užívateliek Redditu tvrdí, že si uvedomila, že je definitívne „zrelá dáma“, keď sa v obchode nadchla pre novú sadu riadu. „Keď som bola mladá, nič podobné mi ani nezišlo na um. Vôbec som sa nezamýšľala nad niečím takým, ako že či dobre vyzerá súprava, ktorú mám v kredenci,“ komentovala.

Podobne uvažuje ďalšia čitateľka, ktorá porovnávala seba samu a mladšiu generáciu. „Stretla som na ulici večer skupinu dievčat, ktoré šli na párty a úplne pohoršene som si v duchu hovorila, ako je možné, že sú takto oblečené, však zmrznú! Pár rokov dozadu som bola presne taká istá, verte mi,“ napísala na diskusnej sieti.

Znak toho, že už sme starí, je, samozrejme, definovateľný len veľmi ťažko. Ak teda opomenieme fyziologické faktory. Aj tie sa však môžu od človeka k človeku líšiť. Je to však nepochybne rýchla doba a nástup digitalizácie a modernizácie, ktoré pocit „starnutia“ urýchľujú najmä u každej staršej generácie. A ako sa cítite vy?

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vek #žena #staroba #generácia #skúsenosť #Reddit

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...