Dobrý sex a veľa romantiky - to je recept na vzťah, ktorý vydrží

Ako ste na tom s romantikou vo vašom vzťahu? Máte jej málo alebo veľa? Aj to môže napovedať, či spolu vydržíte navždy.

28.11.2018 17:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Darí sa vám spolu v posteli?
debata

Ste čerstvo zamilovaná a je jasné, že túžite najmä po tom, aby váš vzťah vydržal čo najdlhšie, najlepšie navždy. V čom tkvie tajomstvo vzťahov, ktoré sú „večné“? Čo dvojicu spája na dlhý čas?

Ak niekoho spoznáte, motýliky v žalúdku sa postarajú o takmer nepretržitý pocit šťastia či zamilovanosti. Všade okolo vás „zúri“ romantika – a práve s romantikoa súvisí aj s dĺžkou vzťahu, ako uvádza prieskum vedcov z Kalifornskej univerzity. Na otázky romantiky vo vzťahu sa pýtali 800 ľudí. Mali zhodnostiť, ako to v tomto smere bolo v ich bývalých vzťahoch – takých, čo vydržali iba krátko aj tých niekoľkoročných.

Romantika veľmi výrazne ovplyvňovala krátke aj dlhotrvajúce vzťahy. Ale zatiaľ, čo pri krátkych vzťahoch sa romantika veľmi rýchlo vytrácala, pri dlhotrvajúcich to bolo práve naopak. Romantiky z dlhšie trvajúcich vzťahov neubúdalo a partneri si na romantické chvíle našli vždy čas.

S dĺžkou vzťahu má, podľa vedcov, čo do činenia aj sexuálny život. Páry, ktoré si v sexe rozumeli hneď od začiatku, spolu vydržali dlhšie ako tie, ktoré v sexuálnych otázkach skôr tápali. Ak to v posteli neklape od začiatku, je to pre vzťah výrazné mínus, uvádza prieskum.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vášeň #posteľ #romantika

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...