Mýty o G bode, ktorým je lepšie neveriť

Bod G je tak bájny ako Atlantída. Koluje o ňom mnoho mýtov, dokonca aj pochybností, či vôbec existuje. Ak sa však na veci pozriete optikou medicíny, ušetríte si mnoho dohadov a užijete si viac rozkoše.

24.11.2018 17:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Na cestu k orgazmu sa dá vydať mnohými smermi.
debata

Bod G neexistuje

Ale áno existuje. Jeho existenciu potvrdilo mnoho štúdií. Nachádza sa približne jeden až dva centimetre za vstupom do vagíny na strane k brušku. Sexuologička Holly Richmond však hovorí, že to nie je dogma. Pretože telo každej ženy je unikát a tak sa bod G môže nachádzať aj trochu na inom mieste. Preto je lepšie skôr ako všeobecnou mapou, riadiť sa hmatom. Bod G sa nachádza na mieste, kde nájdete tvrdšie, ale akoby špongiovité tkanivo. Má ho každá žena, no nie každá ho má na presne rovnakom mieste.

Bod G stimuluje iba masturbácia

Ďalší omyl. Pravdou je, že ženy si dokážu tento bod nahmatať a stimulovať celkom ľahko. A dokonca existuje aj mnoho pomôcok, ktoré kontakt s bodom G uľahčujú. Jeho stimulácia je však možná aj pri klasickom sexe. Liz Powell, sexuálna poradkyňa hovorí, že ideálne je hľadať bod G počas vzrušenia, kedy sa miesto zvýrazní. Tak ho dokáže nájsť aj partner a venovať mu pozornosť. Pri milovaní ho smerujte na vrchnú stranu a smerom hore. Ak sa trafí, bude to rozkoš pre oboch.

Bod G nesúvisí s klitorisom

Štúdie ženského tela napredujú míľovými krokmi a preto dnes padá mýtus, že stimulácia klitorisu a G bodu vyvolávajú úplne odlišné pocity. Práve naopak, dnes čoraz viac lekárov presadzuje teóriu, že bod G je len súčasťou klitorisu, ktorý nie je vrcholčekom na Venušinom pahorku, ale jeho koreň sa rozprestiera pozdĺž vagíny a jedným z jeho súčastí je aj bod G.

Len stimulácia G bodu prináša rozkoš

Bežne uznávané tvrdenie, ale rozhodne nejde o fakt, skôr o mýtus. Nie každá žena môže byť jeho stimuláciou hnaná k blahu. Je to ako s klitorisom. Niektorým ženám robí dobre priama stimulácia, iné môže aj bolieť. Preto neberte tento bod ako posvätný, ale skôr skúste techniku, ktorou vás urobí šťastnou. Ak vám nevyhovuje, nezúfajte. Na cestu sa dá vydať mnohými smermi. Nielen G bodom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #klitoris #orgazmus #rozkoš #masturbácia #bod G

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...