Vedci prezradili, prečo je dobré mať sex častejšie

Nezáleží na tom, ako často ho máte, vždy ho môžete mať častejšie. Pri sexe totiž neplatí, že dobrého veľa škodí. Okrem potešenia samotného má častý sex aj mnoho vedecky preukázaných pozitívnych vlastností na naše telá.

19.10.2018 11:00
sex, milovanie Foto:
Ľudia, ktorí mali častý sex, boli optimistickejší a spokojnejší so životom.
debata

Budete intelektuálne šikovnejší

Pri tomto výskume spojili sily vedci z univerzity v Marylande aj z Južnej Kórei a výskum z ich pracovísk dokazuje, že viac sexu znamená byť šikovnejším, hýriť nápadmi, ľahšie riešiť aj zložité úlohy. Nie je to tým, že by sex nejako extra zvyšoval hladinu IQ, ale znižuje dávky stresu, vďaka čomu mozog pracuje operatívnejšie. Ak teda budete zápasiť s problémom alebo zložitou úlohou, skúste ako predprípravu na riešenie dobrý sex.

Lepšia celodenná nálada

Hovoríme tu o rannom sexe, ale aj o tom, že účinky dobrého milovania pretrvávajú dlhé hodiny, takže aj kvalitný sex večer vám vylepší nasledujúci deň. Ľudia, ktorí mali častý sex boli podľa štúdia univerzity v Oregone omnoho optimistickejší, spokojnejší so životom a dokonca podávali aj lepšie výkony v práci. Život brali v ružovších farbách, viac si ho užívali a dokonca boli aj obľúbenejší v kolektíve. Častý sex je totiž pre pocit životnej pohody omnoho lepší ako nedostatočný.

Menej ochorení

Štúdia skúmala v tomto prípade sexuálne aktívnych študentov a tých, ktorí namiesto sexu čítali knihy, alebo sa učili. Sexuálne aktívni študenti boli omnoho menej chorí na bežné ochorenia ako je nádcha, či chrípka. Sex totiž podporuje významne imunitný systém a môže byť výbornou protichrípkovou terapiou pred nastupujúcou jeseňou.

O dvanásť rokov mladšia

Štúdia, ktorá sa zaoberá starnutím priniesla zaujímavé zistenia. Ľudia, ktorí mali sex trikrát a viac týždenne, vyzerali v porovnaní s rovesníkmi, ktorí mali rovnaký počet súloží za mesiac až o sedem až dvanásť rokov mladšie. Môže za to mnoho faktorov. Okrem pravidelného pohybu aj duševná pohoda, pravidelný prísun pohodových hormónov, zníženie stresu a celkovo optimistickejší pohľad na život. Prečo teda nesexovať častejšie, keď je to príjemné aj omladzujúce?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #chrípka #milovanie #kreativita #stres #mladosť

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...