Človek má v priemere 13 tajomstiev, z toho 5 pikantných

Niečo viem, ale nemôžem to prezradiť... Hovoríte často túto vetu kolegyni či kamarátke?

15.10.2018 09:00
žena, tajomstvo, mlčanie Foto:
Aké tajomstvá ukrývate?
debata

Vaše nohavice nemajú veľkosť 38, ale 40. V práci nemáte 10 podriadených, ale vlastne len jediného. Vášmu bývalému posielate aj po rozchode šteklivé sms-ky… Každý z nás v sebe ukrýva zopár tajomstiev, či už vlastných, alebo takých, s ktorými sa nám zdôverili ľudia okolo. Pozor! Priveľa tajomstiev neprospieva našej psychike.

Práve tajomstvá si vo svojej štúdii zobral na mušku psychológ Michael Slepian z „Columbia University“ v New Yorku. Ako veľmi ovplyvňujú tajomstvá správanie či psychiku ľudí? Do prieskumu sa prihlásilo 1 500 dobrovoľní­kov.

Čo zo štúdie vyplynulo? Napríklad to, že ľudia, ktorí partnera podviedli, ale s týmto tajomstvom sa nikomu nezdôverili, trpia svojím prešľapom vnútorne oveľa viac ako tí, ktorí sa o toto tajomstvo podelili. Ak si ľudia takéto a podobné tajomstvá nechávajú iba pre seba, môže to viesť k depresiám a stavom úzkosti.

V priemere má každý človek 13 tajomstiev, ktoré sú spojené so sexuálnymi túžbami, s túžbou po nejakej konkrétnej osobe alebo ide o klamstvá, ktoré sme niekedy použili. Päť z nich je takých pikantných, že ich netúžime nikomu povedať.

Uchovávanie tajomstiev nie je pre človeka ľahká úloha a vyžaduje si istú dávku koncentrácie. Množstvo tajomstiev môže negatívne ovplyvniť našu schopnoť myslieť, ako dokazuje štúdia z Univerzity v Berkeley. Tajomstvá podľa štúdie ovplyvňujú nielen naše myslenie či koncentráciu, ale dokonca aj motorické schopnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tajomstvo #lož #sexuálna túžba #pikantné tajomstvo

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...