Prečo párom klesá sexuálny apetít. Dôvodov je viac

Intenzita sexuálneho života je od páru k páru rozdielna. Faktom však ostáva, že rokmi klesá. Nemusí to byť však pravidlo. Najmä ak je takéto sexuálne ochladenie na oboch stranách nechcené.

07.09.2018 17:00
láska, vzťah, problém Foto:
Pokiaľ sa partneri necítia šťastní, prestáva fungovať aj posteľný život.
debata (2)

Ach tie hormóny

Mnoho žien, ktoré začali po prvých spoločných mesiacoch s partnerom užívať hormonálnu antikoncepciu, doslova ochladli. Stratili chuť na sex a pôžitok z milovania sa zmenil skoro na trápenie. Áno, aj toto je vedľajší účinok hormonálnej antikoncepcie. No nie všeobecný. Ak sa prejavil u vás, skúste navštíviť gynekológa a požiadať o zmenu. Niekedy stačí iný typ a opäť sa vráti život do spoločných perín.

Strata sebavedomia

Dokorka Rachel Carlton Abrams si všíma, že ako pribúdajú žene roky, tak ubúda jej sebavedomie. Začínajú mať zlý postoj samy k sebe. Prestávajú sa dobre cítiť nahé, ak sa objavia strie, alebo sa zmení pokožka, prípadne priberú pár kilogramov, alebo sa objavia vrásky, samy sa cítia neisto. Namiesto lásky, nehy a intimity myslia často len na svoje telesné nedostatky. Ale o tom láska nie je a ani tá fyzická. Dopriať si sexuálnu rozkoš s milovaným človekom je vždy lepšie ako s niekým, kto len dokonale vyzerá. Zvýšiť si sebadôveru mnohým ženám pomáha užiť si sex viac aj častejšie.

Vyčerpanie

Prichádza často v kolotoči práca, domácnosť, deti. Nedá sa potom čudovať, že chuť na sex ostáva v úzadí. A práve čím vzťah dlhšie trvá, tým obvykle pribúdajú aj povinnosti aj deti. Preto je vhodné nastaviť spravodlivé rozdelenie povinností a ostane obom partnerom následne aj viac chuti na radosti.

Strata konformity vo vzťahu

Má veľmi silný vplyv na pokles libida u oboch pohlaví. Áno, niekedy je možné mať plnohodnotný a skvelý sex aj bez lásky, ale vo vzťahu to takto už nefunguje. Pokiaľ sa partneri necítia šťastní, niečo ich trápi, alebo majú hnev, prestáva fungovať aj posteľný život. Nie nadarmo sexuologička Rachel Carlton Abrams pri poklese záujmu o milovanie radí preveriť, či je vzťah v poriadku. Ste spolu šťastní, ani jedného nič netrápi? Pretože práve pokles intimity môže poukazovať na problém. Riešiteľný, ale ak sa zametie pod koberec, za pár rokov môže byť aj dôvodom na vzťahový krach.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #libido #sebavedomie #hormóny #vyčerpanie #sexuálny apetít

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...