Sexuálny život nemusí vekom upadať. Stačí len...

Teória, že s pribúdajúcim vekom sa znižuje sexuálny apetít partnerov vôbec nemusí platiť. No na to, aby ste boli sexuálne šťastní prakticky až do smrti, je potrebné splniť niekoľko podmienok.

21.08.2018 12:00
láska, zrelý vzťah Foto:
Aby ste si mohli sexuálne radovánky užívať do vysokého veku, je treba kultivovať svoje telo.
debata (2)

Sex baví stále

Sex vo vyššom veku bol považovaný dlho za tabu. No University of Michigan spravila prieskum medzi seniormi a zistila, že sexuálna túžba nemusí odísť spolu s pracovným nasadením. Práve naopak. Až 40% ľudí vo veku medzi 65 – 80 rokmi bolo neustále sexuálne aktívnych. Tri štvrtiny zo skúmaných 1000 ľudí si rado užívalo romantiku. A to nie je všetko, pretože až 73 percent seniorov uviedlo, že sú so svojim sexuálnym životom spokojní. To však už nemusí znamenať divoký sex každý deň, ale napríklad príjemné romantické milovanie, nežnosti a hlavne príjemné chvíle, ktoré sa nevyhýbajú ani telesnému kontaktu.

Intimita je dôležitým prvkom vzťahu

„Prieskum iba potvrdzuje, že potreba a záujem o sexuálnu intimitu sa v človeku nezastavuje s vekom," povedala Alison Bryant, ktorá výskum na univerzite viedla. Obe pohlavia totiž pripisovali sexuálnej aktivite dôležitý význam aj vo vyššom veku. Tu viedli viac muži, ktorí boli presvedčení o potrebe sexu v 84% prípadoch a 69% žien si nevie predstaviť starobu bez intimity.

V zdravom tele sexuálny duch

Jediné, čo je potrebné splniť na to, aby ste si mohli sexuálne radovánky užívať do vysokého veku, je kultivovať svoje telo. Pretože v porovnaní so zdravými seniormi sa k sexu hlásilo pozitívne iba 22% z tých, ktorí mali zdravotné problémy. Teda platí, že ak vás vo vyššom veku postihnú problémy a návšteva lekára sa zaradí prakticky do bežnej životnej rutiny, vzťah utrpí aj v sexuálnej oblasti.

Dôležitá je romantika a pekné chvíle

Treba priznať, že ako sa zmení telo, zmení sa aj sex. Vo vyššom veku prevládal záujem o nežnosti, blízkosť toho druhého a pekné chvíle. No zároveň tí, ktorí udržali svoje telo zdravé a funkčné sa viac milovali a dožívali sa aj vyššieho veku. Možno aj práve vďaka pravidelnému milovaniu, ktoré robí život nielen krajší, ale aj zdravší a dlhší.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #libido #milovanie #vášeň #romantika #Intimita #nežnosti

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...