5 dôvodov, pre ktoré sa neustále vraciame k bývalej láske!

Možno je to len v spomienkach a možno aj v skutočnom presvedčení, že by ste ju chceli nazad. Nie ste v tom rozhodne sama.

19.08.2018 13:00
Láska alebo obyčajná osamelosť? Foto:
Osamelosť nás núti viac myslieť na bývalú lásku.
debata

Osamelosť

Podľa poradkyne na randenie a vzťahy Neely Steinberg sa práve osamelosť podpisuje na tom, že si v mysli prehrávame príjemné chvíle s našou bývalou láskou. Pričom ľudský mozog je nastavený tak, že si zvykne omnoho viac vybavovať to dobré ako zlé. Zrazu máte pocit, že to s vašou polovičkou naozaj stálo za to. Teda rozhodne viac, ako otupné pozeranie do plafónu. Tento pocit sa objavuje najmä v prípadoch, ak ste okrem partnera nemali množstvo ďalších kamarátov a kamarátok. Preto Neely radí skúsiť rôzne záujmové skupiny, nájsť si kamarátky a neupnúť sa v spomienkach na niečo, čo už nie je.

Milostný život

V mnohých prípadoch je rozpad partnerstva spojený aj so stratou sexuálnej aktivity. Prvé dni to nie je žiadny problém, niekto dokonca v pohode zvládne aj týždne, no skôr či neskôr sa telo ohlási. No a ak nebol bývalý vyslovene zlý milenec, tak vás telo automaticky bude privádzať k zvodným chvíľam. Niektoré tieto spomienky na horúce noci dokonca vyústia aj do stavu, že rozídení partneri spolu obnovia aspoň sexuálne spolužitie.

To najlepšie čo ste mali

Ani po rokoch vám nemusí dať partner pokoj. Najmä ak to bol vzťah dlhodobý. Po ďalších a ďalších rozchodoch sa zrazu pristihnete pri tom, že dávna láska, s ktorou ste skoncovali pre hlúposti a maličkosti, bola v podstate to najlepšie, čo ste doteraz zažili. Neely Steinberg toto označuje za častý problém ľudí, ktorí takto do konca života spomínajú na svoje lásky z mladosti a snívajú o tom, aké by to bolo, ak by sa nikdy nerozišli. Toto často dokonca môže negatívne ovplyvniť aj súčasné, či ďalšie vzťahy.

Pocit premrhanej investície

Áno, aj vzťah je investícia. Vždy do neho niečo vkladáme a prirodzene aj očakávame. Pri rozpade dlhodobých vzťahov tak môže prísť pocit prázdna v duši a Neely Steinberg hovorí o pocite premrhanej investície. Akoby ste dlhé roky sporili na budúcnosť a zrazu vám financie niekto spreneveril. Prichádza pocit, že ste stratili najlepšie roky s niekým, s kým dnes nie ste. Myšlienky na nadviazanie sú preto prirodzené.

Viete, kde bola chyba

Možno po mesiacoch či rokoch pochopíte, čo stálo za rozpadom vzťahu. Možno ste našli chybu v sebe alebo v partnerovi, na tom nezáleží. No zrazu viete, že rozpad bol výsledkom nerozvážnosti a dnes by to bola maximálne iba ľahšia hádka. Aj to nás často vracia do minulosti a k bývalým.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #milovanie #osamelosť #spomienky #ex-partner #nerozvážnosť

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...