Rutina, vďaka ktorej môžete mať vzťah stále krásny

Vo vzťahoch sa rutina považuje obvykle za niečo negatívne. No tá správna dokáže vzťah udržať svieži, príjemný a plný lásky. Vyskúšajte ju aj u vás doma.

05.08.2018 16:00
láska, vzťah, harmónia Foto:
Rešpektujte, že nie na všetko budete mať rovnaký pohľad a názor.
debata

Jedno jedlo denne

Aspoň jedno jedlo denne by malo byť teplé a nemyslíme tým len teplotu pokrmu. Hovoríme o teplote vzájomnosti, ktorá sa dá pestovať len vtedy, ak budete jedávať spoločne. Aspoň raz za deň. Raňajky, obed, alebo ideálne večera, ktorú je možné spojiť aj s romantikou, čajom a príjemným rozhovorom. Takáto rutina nebude nikdy nudou. Naopak, bude niečím, na čo sa budete tešiť, pretože sa vždy dá aj obohatiť.

Obohacujte sa rozhovormi

Robí to máloktorá dvojica a pritom je to tak skvelé, pozitívne a dobré pre partnerstvo. Nerozprávajte sa len o bežných veciach, chode domácnosti a riešení starostí. Zamerajte sa na veci, ktoré sú vám blízke. Rozprávajte o nich partnerovi a vy na oplátku počúvajte, čo jemu robí radosť. Budete sa vzájomne obohacovať o nové nápady a uhol pohľadu. Vďaka tomu nebudete pre seba nikdy nudnými partnermi a budete si mať vždy čo povedať. Niektoré dvojice ani nevedia, čo ich partner študuje, o čo sa zaujíma a čo ho baví. A je to na škodu ich samých aj vzťahu.

Rešpektujte odlišnosti

Napriek tomu, že sa budete viac rozprávať aj spolu viac jedávať, rešpektujete vlastnú odlišnosť. Aj to, že nie na všetko budete mať rovnaký pohľad a názor. Preto by malo k bežnej rutine patriť, že mnoho vecí jednoducho budete robiť nezávisle. S kamarátkami alebo kamarátmi a budete rešpektovať, že nie všetci sme rovnakí. Pravidelné aktivity mimo partnerstva vás nerozdelia, ale posilnia. Už aj preto, že sa budete navzájom na seba omnoho viac tešiť, ako keď budete zažívať chvíle, kde si jeden užíva a druhý trpí.

Vytvorte si plány

Niektorí považujú plánovanie za hrubý prehrešok voči spontánnosti, s ktorou si spájajú lásku. Ale vôbec nie je zlé mať rutinné stretnutia a vyhradený čas, kedy ste jeden s druhým. Bez toho, aby ste robili čokoľvek iné. Jednoducho svoju pozornosť sústredíte na vzájomne príjemné chvíle a pozitívne vnímanie toho druhého. Stačí hodinka a pocítite, že vďaka nej sa celé dni budete cítiť lepšie, dokonca viac zamilovaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #komunikácia #plánovanie #rutina #rešpekt #odlišnosti

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...