Päť rýchlych tipov, ako byť šťastnejší na počkanie

Šťastie má dočinenia s celým súborom faktorov. Každého síce môže potešiť niečo iné, ale návodov, ako si spraviť deň pozitívnejším, je hneď niekoľko. Navyše fungujú.

07.06.2018 17:00
žena, more, šťastie Foto:
V záujem vlastnej spokojnosti a šťastia robte to, čo vám káže srdce.
debata

Joga

Zacvičiť si jogu je vhodné, ak máte na vylepšenie pocitu šťastia tridsať minút až hodinu. Joga v sebe totiž kombinuje niekoľko zaujímavých prvkov, ktoré v tele vyvolávajú návaly spokojnosti. V prvom rade je to dýchanie. Tým si prekrvíte mozog, svaly, upokojíte telo. Ďalej je to uvoľnenie mysle, pretože pri cvičení jogy sa nedá sústrediť na pracovné úlohy. A do tretice joga nie je ľahké cvičenie. Čiže po pol hodine budete cítiť každý sval, čo znamená zaručenú dávku endorfínov a radosti do žíl.

Sex

Psychiatrička Sheenie Ambarda tvrdí, že šťastie je výsledkom hormonálnej konštelácie v našom organizme. Dokladuje to na fakte, že vďaka serotonínu vyplavenom pri sexe sa zrazu cítime šťastnejší. Preto odporúča túto terapiu ako rýchle pretaktovanie mozgu zo smútku do šťastia. Masturbácia však zďaleka nemá taký pozitívny vplyv na šťastie ako skutočný sex. Istú rolu tu zohráva aj láska a potešenie s partnerom.

Začnite dobre

Podľa vedcov je ideálny čas na nastavenie dobrého rána 20 minút. Čas, počas ktorého sa venujete sami sebe, spravíte si chutný čaj, vypočujete dobrú muziku, niečo zdravé zjete, spravíte čokoľvek, čo vás poteší. Až následne začnete kontakt so svetom. Uvidíte, že týmto spôsobom bude omnoho menej rán, ktoré sa zle začnú a v podobnom rytme bude aj zvyšok dňa.

Tvorte

Psychologička Angela Duckworth zistila, že dospelí sú menej šťastní v porovnaní s deťmi preto, že rezignovali na tvorenie. Deti stále niečo kreslia, čarbú a je im jedno kde, nájdu si priestor aj na stene. Spievajú, tancujú, stavajú stavebnice. Jednoducho tvoria. Tvorba je skutočne výnimočný generátor pocitu šťastia. Pritom tak málo dospelých tvorí. Majú pocit, že to je strata času, nie sú v tom dobrí, alebo majú ďalšie výhovorky. Vlastnú tvorbu nemusíte odniesť do galérie. Pretože nie výsledok, ale samotná tvorivosť je cesta k šťastiu.

Dôverujte inštinktom

Najväčšiu porciu nešťastia pociťovali ľudia, ktorí museli robiť niečo proti svojej vôli. Na takú prácu, alebo povinnosti sa vykašlite čím skôr. V záujem vlastnej spokojnosti a šťastia robte to, čo vám káže srdce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jóga #šťastná žena

+ Mali by ste sa viac usmievať, potrebujete emocionálnu sebadôveru.
Nehovorte ľuďom okolo seba ako majú pracovať,...

+ Pridanie farieb na tanier nielen zdobí, ale aj zlepšuje vašu náladu.
Čím skôr si začnete hľadať novú prácu tým...