Zvýšte svoje šance na zoznamke. Dôležitá je profilová fotka!

Ak odfláknete fotografiu, ktorú si nahráte do svojho profilu na zoznamke, alebo do zoznamkovej aplikácie, bude nekvalitná alebo nezaujímavá, podstatne znížite svoje šance a sen o "bielom princovi" sa ľahko rozplynie.

07.06.2018 15:00
online zoznamka, sociálne siete, sociálna sieť Foto:
Single žena by mala dbať aj na pozadie fotografie. Ideálne napríklad je, ak sa dá z nej vyčítať záľuba.
debata

Vnímame vizuálne

Existuje pár trikov, ako dosiahnuť, aby sa ozvalo čo najväčšie množstvo zaujímavých mužov. Väčšina ľudí totiž vníma vizuálne. Nie nadarmo vzniklo úslovie o tom, že jeden obrázok povie viac ako tisíc slov. Platí to predovšetkým pre virtuálny svet. Väčšinou totiž rozhoduje prvý dojem z profilovej fotografie, a ku komunikácii preto ani nemusí dôjsť… Škoda, však?

Oko, ústa, nos

Ako na vás zapôsobí profilová fotografia vystrihnutá z vianočného večierka, na ktorej je dokonca zopár ďalších hláv? Alebo fotografia, na ktorej vidíte len časť tela, oko, ústa alebo nos… Okamžite si začneme myslieť, že to dotyčný nemyslí vážne, nedôveruje si, alebo sa dokonca len zahráva.

Načo dbať

V ideálnom prípade by mali fotografie o vás rozprávať príbeh. Samozrejme, nesmie to byť fiktívne – nehrajte sa na niečo, čo nie ste. Prieskum ukázal, že až polovica adeptov, ktorí sa zoznamujú online, má zlé skúsenosti, výsledkom bolo obrovské sklamanie. Pretože veľa ľudí si upravuje svoje fotografie v špeciálnych programoch, aby boli krajšie, alebo dokonca jednoducho použijú fotografie úplne iných ľudí.

Pohľad

Odborníci na reč tela odporúčajú ženám so sklonenou hlavou pozerať priamo do objektívu. Na mužov to pôsobí obzvlášť atraktívne. Muži, naopak, na ženy zapôsobia, keď sa nepozerajú priamo do objektívu, ale zamerajú svoj pohľad na niečo úplne iné.

Póza

Existuje póza, ktorá oslovuje rovnako mužov, ako aj ženy. Ide o držanie rúk rovnobežne s telom – pôsobí otvorene. Informácie z fotografie však často vnímame odlišne. Kým ženy analyzujú fotografie na vedomej úrovni, muži často inštinktívne – reagujú na oči, pery a výstrih.

Pozadie

Single žena by mala dbať aj na pozadie fotografie. Ideálne napríklad je, ak sa dá z nej vyčítať záľuba (žena na koni, na bicykli, s batohom na chrbte), Koniec koncov, najčastejšie predsa len hľadáme ľudí, ktorí ich majú podobné ako my.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografia #zoznamka #prvý dojem #fikcia #virtuálny svet

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...