Keď má váš miláčik problémy v posteli

Nadváha, obezita a nezdravé stravovanie sa podľa odborníkov podpisuje pod častý výskyt sexuálnych dysfunkcií, chýbajúce libido a nekvalitné spermie. Pizza, hranolky, vyprážané rezne. Ak je ich príliš, partner si nedokáže v spálni plniť svoje povinnosti. Čo s tým?

28.04.2018 14:00
láska, vzťah, milovanie Foto:
Zdravé stravovanie podporuje celkovú sexuálnu spokojnosť a pohodu.
debata (2)

Potrebuje dobré palivo

Penis je prepletený množstvom krvných ciev a nervov. Nedostatočné prekrvovanie mužskej pýchy znamená nedostatočnú erekciu. Chabé stoporenie obmedzuje oboch partnerov, sex si totiž nedokážu užívať naplno. Nastáva frustrácia, pocity zlyhania a depresie. Podľa urológa z Orlando Health Jamina Brahmbhatta, ak konzumujú muži pizzu, hranolky alebo iné živočíšnymi tukmi nabité potraviny, krvné cievy sa upchávajú tukom a cholesterolom ako prvé. Obmedzuje sa prietok krvi v penise, čo zabraňuje podať dokonalý sexuálny výkon. Spomínaný odborník pre portál menhealth.com uvádza, že o mužský pohlavný orgán je potrebné starať sa, ako o luxusné auto. Ako vraví, pri správnom palive ide totiž všetko lepšie.

Kávička nad zlato

Správny výber potravín dokáže normalizovať hladinu pohlavného hormónu testosterónu, posilniť spermie a zlepšiť erekciu. Pokiaľ je váš partner milovníkom kávy, môže byť na správnej ceste pri odstraňovaní problémov so sexuálnou dysfunkciou. Odporučte mu ju bez prísad, a to bez cukru, smotany alebo mlieka. Podľa štúdie uskutočnenej na viac ako 3700 pánoch, káva pomáha nielen pri chudnutí, ale aj pri zvyšovaní krvného tlaku. Muži, ktorí pili dve až tri šálky kávy denne, čo je 170 – 375 mg kofeínu mali menšie problémy s erektilnou dysfunkciou, než muži, ktorí vynechávali pohár čierneho moku. Kofeín podľa odborníkov pomáha uvoľňovať cievy v penise a zvyšuje prietok krvi.

Slnko? Viac chuti na…

Okrem primeraného pitia kávy patrí medzi základné látky ovplyvňujúce sexuálne zdravie mužov najmä vitamín D. Déčko sa tvorí v ľudskom tele vo väčšom množstve najmä, keď vychádza slnko. Patrí medzi vitamíny, ktoré sú rozpustené v tukoch. Pomáha prirodzene zvyšovať hladinu testosterónu a je pravdou, že slnenie pri jazere alebo pri mori zvyšuje chuť na sexuálne radovánky. Výživovými doplnkami je vhodné dopĺňať ho v lete, alebo ak váš partner nepatrí k veľkým milovníkom opaľovania. Pri nedostatku vitamínu D sa darí voľným radikálom, ktoré znižujú oxid dusnatý v tele. Oxid dusnatý sa podieľa na rozširovaní a uvoľňovaní ciev, teda na erekcii.

Céčko zlepší spermie

Aj vitamín mladosti, vitamín E, dokáže zlepšovať sexuálne zdravie. Jeho zdrojom sú orechy, ktoré sa pýšia aj vysokým obsahom zdravých tukov. Podľa výskumníkov z Turecka muži, ktorí niekoľko týždňov konzumovali sto gramov pistácií denne, zaznamenali kvalitnejšiu erekciu, schopnosť dosiahnuť lepší orgazmus, zvýšenie libida, celkovú sexuálnu spokojnosť a pohodu. Spomedzi vitamínov sa výbornými účinkami nielen na sexuálne zdravie môže právom popýšiť aj vitamín C. Výskum The University of Texas Medical Branch potvrdzuje, že je kľúčový pre kvalitné a pohyblivé spermie. V štúdii rozdelili odborníci 75 mužov (všetkých fajčiarov s nízkou kvalitou spermií) do troch skupín. Prvá skupina užívala 200 mg vitamínu C, druhá päťnásobok tejto dávky a poslednej podávali placebo. Po mesiaci sa u mužov užívajúcich 200 mg céčka zlepšila kvalita spermií o pätnásť percent. U mužov, ktorým bola podávaná dávka 1000 mg vitamínu C došlo až k štyridsaťper­centnému zlepšeniu oproti placebu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #libido #erekcia #vitamíny #nadváha #káva #tuky #nezdravé jedlo #sexuálne dysfunkcie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...