Mikro nevera. Zožiera aj váš vzťah?

Pri mikro nevere ide o drobné odbočky zo vzťahu, ktoré páchateľ nevníma ako neveru. No druhú stranu pália ako soľ v rane. Odhaliť mikro nevery je omnoho zložitejšie ako to, že partner spáva s inou. Ale aj tak to nie je nemožné.

22.03.2018 13:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Záujem o vzťah sa odkláňa kamsi inam.
debata (1)

Na príčine je nuda

Za mikro neverou málokedy stojí snaha skutočne opustiť partnera. Je to skôr akási zábavka, túžba po skúsenosti, alebo dokazovanie si vlastnej atraktivity pred iným pohlavím. Vzťahová terapeutka Tammy Nelson vidí v mikro nevere flirtovanie podložené vlastnou fantáziou, čo však môže výrazne narušiť vzťah. Nielen preto, že záujem sa zo vzťahu odkláňa kamsi inam. Aj preto, že namiesto investovania invencie do vzťahu sa partner zabáva inde a to pre druhú polovičku nebýva príjemné zistenie.

Obliekanie

Partner, ktorý sa snaží o mikro nevery, flirtovanie a možno aj nejaké tie stretnutia vo dvojici zmení šatník, vône, investuje do obnovy svojho tela aj vzhľadu. Zrazu chápe, že po chlapovi v obnosených rifliach sa obzrie máloktorá. Príznaky sú jasné, človek chce vyzerať zrazu lepšie. Na rozdiel od cielenej nevery sa nemení len na isté príležitosti, ale celkovo mení svoj šatník aj zjav, aby vyzeral lepšie stále.

Nové kamarátstva

Zmena okolia. Môže byť výsledkom napríklad radikálneho zlomu v živote, alebo práve túžby po zábave aspoň na emocionálnej úrovni. Nie je to jedna tajná žena, o ktorej neviete, ale zrazu má okolo seba mnoho nových žien, kamarátok, známych, kolegýň o ktorých viete, ale už neviete, do akej miery s nimi partner flirtuje. Obvykle takéto kamarátstva nebývajú bez náklonnosti, aj keď k ničomu prísť nemusí. Túžba sa v takom prostredí rodí veľmi ľahko.

Máte podozrenie? Skúste rozhovor!

Mikro nevera vlastne neverou v podstate nie je. Parter to všetko môže hrať dokonca na vaše city. Že potrebuje aj kamarátky, že na tom nie je nič zlé, ak si vyjde do spoločnosti, alebo ak sa mu páči aj iná žena. Scény robiť nie je na mieste, ale psychologička Janis Abrahms Spring odporúča úprimný rozhovor. Povedať, čo vám vadí a že nie je problém ak sedí na obede v práci s kolegyňou, alebo si dajú kávu, ale skôr to, že im venuje viac pozornosti ako vám. Navyše máte možnosť odhaliť, čo by pomohlo oživiť váš vzťah, aby ten druhý nemal pocit, že si potrebuje niečo dokazovať. Že všetko príjemné sa dá zažiť aj vo dvojici.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #problém #rozvod #flirtovanie #mikro nevera

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...