Z objatia viete vyčítať, čo k vám partner cíti. Všímajte si toto!

Objatie je jedna z najlepších foriem neverbálnej komunikácie, podľa ktorej si môžete partnera dokonale prečítať. Teda nielen jeho, ale aj vzťah k vám a k tomu, čo k vám cíti. Pri najbližšom objatí mu môžete trochu čítať myšlienky.

18.03.2018 11:00
láska, vzťah, pozornosť Foto:
Objatie, pri ktorom sa pri cítite bezpečne a milovaní.
debata

Ešte to nie je láska

Objatie, pri ktorom ste síce k sebe naklonení hornou časťou tela, ale dolná je v odstupe, patrí do kamarátstva. Ak sa také objaví vo vzťahu, tak ste práve narazili na problém. A to dosť výrazný. Je možné, že sa od seba vzďaľujete, alebo ste práve po hádke a ešte to nie je všetko zahladené.

Objatie maznavé

Pritúli sa k vám na gauči pri sledovaní televízie, iba tak vám dá ruku pod kríže a príjemne sa privinie? Takéto objatie je túžbou po zdieľaní. Je to objatie, pri ktorom pri sebe vlastne sedíte a je vykonávané len pármi, ktoré sa pri sebe cítia skutočne bezpečne a sú k sebe láskaví.

Medvedie objatie

Je príznačné pre vášnivo zamilovaných milencov, pre ľudí, ktorí sa dlho nevideli a ľúbia sa. Je to objatie, kedy máte pocit, že sa idete do seba vtlačiť. Ak vás partner takto objíma, dáva tým na známosť, že vás miluje, rád vás vidí a aj to, že je pri vás neskutočne šťastný.

Objatie ramien

Je to objatie ľahké, iba priateľské, skôr formálne. V partnerstve sa vyskytuje napríklad pri rozchodoch. Keď sa snažíte ostať priateľmi, ale viete, že vzťah sa vám vymkol spod kontroly. Je to objatie ľahké, ktoré sa dokáže bez problémov realizovať aj medzi kamarátmi. K zamilovaným partnerom príliš neladí.

Rýchle objatie

Ani si ho nestihnete užiť a už je preč. Môže vyjadrovať dve veci. Partner vás rýchlo objal aj keď nemal čas, lebo sa ponáhľal, ale nezabudol vám vyjadriť priazeň. Ak sa však nikam neponáhľa, je to znak, že nestojí až tak o vašu prítomnosť ako vy o jeho, ktorá objatie iniciovala.

Na ľavú, alebo pravú stranu?

Pri objatí je dôležitý nielen jeho charakter, ale aj sklon. Na vzorke 2500 párov bolo pozorované, že objatie na ľavú stranu vnímali ľudia ako intímnejšie, nežnejšie a citlivejšie. Avšak neúprimné, alebo hrané objatie malo tendenciu ísť na pravú stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #priateľstvo #šťastie #neverbálna komunikácia #objatie

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...