Čo v súčasných vzťahoch najviac zabíja erotiku aj romantiku?

Máme viac možností komunikácie, viac technických inovácií aj sexuálnych hračiek či hier ako v minulosti a pritom je sexuálny život mnohých mladých dvojíc horší ako to bolo v minulosti. Za všetkým stoja nezdravé návyky generácie 2.0.

01.03.2018 07:00
sex - posteľ - telefón - prednosť Foto:
Ja si prezerám Facebook, on surfuje na nejakej aplikácii.
debata

Šialené pracovné hodiny

Digitálni nomádi, ľudia pracujúci z domu, možnosti pracovať kedykoľvek a odkiaľkoľvek ruinujú sex. Kedysi sa skončila pracovná doba v istom čase a nebolo možné vybavovať maily napríklad doma v spálni. Dnes je práca prítomná aj tam, kde by mala mať doménu len láska, vášeň a neha. Notebook v posteli je pre sexuálny život rovnako zničujúci ako hurikán pre tichomorské pobrežie.

Nezdravý životný štýl

Hoci fitnescentrá a knihy o zdravej výžive nájdeme všade, pravda je taká, že žijeme stále menej zdravo. Nezdravé ovzdušie, príliš veľa sedenia, fajčenie aj vysoká spotreba alkoholu a ľahké drogy, s ktorými má skúsenosti stále viac mládeže, sa podpisujú nielen na znižovaní plodnosti, ale aj chuti na milovanie a erotické hry. Pretože erotika je so zdravím veľmi úzko spätá.

Rozdielne hygienické návyky

Nie je nič horšie, ak sa stretnú dva rozdielne prístupy k hygiene v jednej domácnosti. Je to veľmi nepríjemné zistenie a extrémne antisexi. Do tejto kategórie môžete zhrnúť aj prístup, keď si človek povie načo sa holiť, zmývať si vlasy, obliecť si čisté tričko, ak sme len doma. A je jedno, či je tento prístup zo strany muža či ženy. Extrémne rýchlo tú druhú stranu odradí od akéhokoľvek sexuálneho záujmu.

Strata komunikačných zručností

Možnosť komunikovať prostredníctvom techniky nás oberá o teplú konverzáciu. O chvíle, keď si iba tak sadnete oproti sebe, zahľadíte sa navzájom do očí a rozprávate. Rozhovor tvárou v tvár je rozhodne väčší stimulátor túžby, ako keď sa väčšina konverzácie medzi partnermi odohráva cez aplikácie.

Peniaze

Hypotéka, splátky, poistenia, výchova, množstvo pasív a málo aktív. Mladé rodiny namiesto milovania majú viac zamestnaní a ak aj nie, obvykle skôr myslia na to, ako vyžiť a nie ako si užiť sex. Popri existenčných otázkach má málokto chuť na romantiku a milovanie. To je súčasť dnešnej uponáhľanej doby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #mladá generácia #sexuálne hry

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...